Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 13:18 1 509 2

Норвежките пощи ще разчитат на електрически камиони

  • volvo-
  • volvo trucks-
  • електрически камион-
  • електрически камиони-
  • поща-
  • норвегия

Службите са поръчали 29 Volvo FL и FE

Норвежките пощи ще разчитат на електрически камиони - 1

Електрическите превозни средства са силно разпространени в Норвегия и освен за лични нужди, возилата се използват от различни фирми и служби. Към тях съвсем скоро ще се присъедини и държавната пощенска служба, която обяви, че е поръчала 29 електрически камиона за своите нужди. Това се случва след като през изминалата година от структурата поръчаха 3 камиона, които изглежда са повлияли положително на решението.

Норвежките пощи ще разчитат на електрически камиони

От Volvo Trucks се похвалиха, че поръчката е възложена именно на тях и ще бъдат доставени различни конфигурации на моделите FL и FE с две или три оси. Всички камиони трябва да бъдат доставени до края на 2022 година, обещават от шведската компания.

Норвежките пощи ще разчитат на електрически камиони

Volvo Trucks е ключовият играч на пазара за електрически камиони в Европа, докато Норвегия пък е втория по големина пазар на марката. Електрическите FL и FE могат да бъдат поръчани с батерия между 200 и 395кВч, която е достатъчна за пробег до 300 километра с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    1 1 Отговор
    Защо не Семи на Тесла?
  • 2 Малииии

    2 2 Отговор
    До всяка пощенска станция ще има зарядки щото студа ще им скове батериите на електрокарите