Last news in Fakti

1 Март, 2022 11:42 10 184 3

Google Maps деактивира данните за трафика в Украйна

  • google maps-
  • украйна

Приложението все още ще предоставя информация за затворени пътища, но не и за задръствания

Google Maps деактивира данните за трафика в Украйна  - 1

Google временно деактивира функцията за реален трафик на Google Maps в Украйна, пише Reuters. Това се обяснява с желанието за защита на цивилните в страната по време на военна операция.

Тази функция използва анонимни данни за местоположението, събрани от смартфони с Android, и оцветява пътищата в зелено, жълто или червено в зависимост от това колко натоварени са те.

Благодарение на тази функция експертът по разузнаването д-р Джефри Луис откри задръстване близо до границата с Украйна, което той "туитна" на 23 февруари, преди началото на военната операция на руснаците.

„Мисля, че бяхме първите, които видяхме началото на навлизането на войски“, каза д-р Луис. „И го видяхме в приложението на Google.“

По-късно той уточни, че данните не са от телефони на войниците. Задръстванията са резултат от колони от военни превозни средства, пречещи на движението на граждански превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    18 4 Отговор
    Ами, тази информация руската армия няма как да я няма от собствени източници. Информационното затъмнение остава за нас.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факти

    5 1 Отговор
    Мда, и полсе внезапно танкове се появили на 5км от столицата. Щото тия 300км, които са минали, никой не ги е видял :D Вече дори лъжите няма значение дали са нелепи или не. Количеството им е толкова голямо, че ... няма значение. Истината отдавна отиде подяволите...