Last news in Fakti

2 Август, 2022 15:38 2 921 17

Google добавя изгледи от птичи поглед към Google Maps

  • google-
  • google maps-
  • нови функции

Според говорителя на Google иновацията ще включва и изгледи на закрито и картографирана информация като трафик и време

Google добавя изгледи от птичи поглед към Google Maps - 1

Google добавя фотореалистични изгледи от въздуха към близо 100 точки на интерес в Google Maps. Те ви дават изглед отгоре на забележителности в градове като Барселона, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио.

Според публикация в блога на Google от Аманда Лойхт Мур, изгледите от въздуха са „първата стъпка“ към стартирането на т.нар. "потапящ изглед", който компанията демонстрира на Google I/O.

Според говорителя на Google иновацията ще включва и изгледи на закрито и картографирана информация като трафик и време. Потапящият външен вид ще започне да се разпространява и в Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио „по-късно тази година“.

В допълнение към изгледите от въздуха, Google добавя още няколко нови функции към Maps. За велосипедни маршрути ще можете да виждате допълнителна информация, като например дали конкретният път, който искате да поемете, е главен или второстепенен и дали вашият маршрут включва стълби или стръмни хълмове.

Новите изгледи от птичи поглед и уведомленията за споделяне на местоположение вече са достъпни глобално за iOS и Android, казват още от компанията. Актуална информация за веломаршрута ще се появи в "следващите седмици".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони

    2 13 Отговор
    Това Апъл го имат от сто години.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Друг път

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джони":

    Тези имат ли изобщо Maps?
    Apple Maps е като орязана версия на Google Maps, и като се има предвид, че нямат с какво да снимат и картографират.
    Не случайно Google Maps е най-използваният софтуер и в iOS.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 За икономия

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джони":

    Apple използват Pixar да им прави картите.

    Коментиран от #6

  • 4 Ох милия

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Джони":

    Този се е комплексирал, защото неговите господари - манипулатори винаги във всичко са следващи откакто Джобс си отиде и сега натъртва на - СТО години =). Apple са осъзнали , че в технологичната битка и иновациите са губещи за това са доста идейни единствено как да държат голям процент монопол с влияние основаващо се на дълги години зомбиране.Те са затвор за дигиталните им потребители-роби а колко от тях ще осъзнаят , че всъщност това е стигма...

    Коментиран от #8

  • 5 Джони

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Друг път":

    Аз ти обяснявам, че 3D полет на градовете има от години в Apple Maps, обаче ти ми обясняваш, че били орязана версия на Google Maps?
  • 6 Джони

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "За икономия":

    Нормално е да използват Pixar, след като Стив Джобс създаде Пиксар и ги обедини с Апъл.
  • 7 Иван

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Друг път":

    Орязана е в държави от третия свят, в това число и България. Виж Apple Maps за ЛА например. Задминават Google Maps по много критерии.
  • 8 5ко

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ох милия":

    Кажи си че бачкаш на минимална, кви са тея фермани и проповеди
  • 9 ваньо-петьо и жониту

    8 1 Отговор
    Всъщност The Graphics Group създадена през 1979 е част от империята на Джордж Лукас с основатели - Едуин Катмул и Алви Рей Смит, а стив Джобс я откупва през 1986г. и я преименува на Pixar като отделна компания! Все едно да кажеш, че Pixar е основана от Уолт Дисни след като поемат контрола над нея години по-късно:) и Уолт Дисни са създателите на картите на епъл. Колкото Shazam, Dark Sky (Weather app), Siri, и т.н. са създадени от Епъл толкова и Pixar! Те просто са си такива! Всичката им е такава ! Ако не плагиатстват то ще откупват и ще го заклеймяват на готово! Никакъв респект към такава алчна и изкуствена компания обираща лаврите от чуждия труд. Хитри са си просто, за това и толкова народ са заблудили с годините с НЕказване на истината а на подбрани думи!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 ваньо-петьо и жониту

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "ваньо-петьо и жониту":

    Нека се поправя лекичко! Уважавах Епъл и Стив Джобс заради "началото" от гаража до първите им продадени бройки...после последва порочността.
  • 11 Джони

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "ваньо-петьо и жониту":

    Pixar е Pixar заради Стив Джобс. А картите на Апъл са... нека дизайнерите да кажат. Уеб интефейсите на Гугъл са пълна скръб, нещо като дизайните на Хуавей - грозни, сделани, дърводеслки, неудобни, противни.

    Коментиран от #12

  • 12 ваньо ле ваньо

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джони":

    Pixar е просто купена на готово и преименувана от Джобс а заслугите са на двама други души. Не всичко е външен вид когато отвътре е кухо.

    Коментиран от #13

  • 13 Джони

    0 6 Отговор

    До коментар #12 от "ваньо ле ваньо":

    Ти живееш в някакъв паралелен свят. Джобс е майстор, артист, занаятчия, създател, творец. Той е визионер, човек с усет, чувство и стил. Той беше казала за Майкрософт (а днес важи и за вас - андроидаджиите): "те нямат вкус". Джобс не е купил, той казва всичко как да бъде, от-до, всичко в унисон с неговата визия и разбиране за красиво, удобно, полезно и лесно. Бъркаш Джобс с други бизнесмени, които просто купуват. Джобс е диктатор, но такъв диктатор, какъвто всеки си мечтае да го направлява - диктатор, който рядко греши, който не следва, а върви и ни показва правилния път - просветител!
  • 14 Джони

    0 6 Отговор
    Джобс направи от Апъл най-голямата технологична фирма в света, която ни ни сложи компютър на бюрото, в дома (първо при американците, разбира се), която ни показа как се прави качествен интерфейс за софтуер, който да е мост между машина и човек, а не само между машини, както е било преди това. Джобс създаде NeXT, които създадоха обектното ориентираното програмиране, което, самият Джобс каза преди много години, е нова парадигма, която ще промени начина на писане на код, което ще доведе до откриването на нови хоризонти. Докато някакъв бизнесмен, продавач на Пепси, бизнесмен от ранга на покупко-продавачите, които си нямат и грам понятие какво и как го създават фирмите, беше отстранил Джобс от Апъл, Стив продължи да следва пътя на погледа си в NeXT, която създаде UNIX базирана операционната система, върху която стъпи Айфой, с което даде път на всички китайци, и тем подобни отрепки, паразити, да съществуват от трохите му. Pixar е Pixar заради Джобс и е нормално качественият дизайн от Pixar да се ползва в MacOS и iOS под формата на карти или за каквото сметнат за добре

    А Apple Maps наистина е на светлинни години пред сделания Google Maps. В редките случаи, когато преди очите ми се изпречи гледката на уеб-интерфейса на Google Maps бивам потресен от това колко е не само изостанал, но и крачки в страни.
  • 15 Ваньо ле ваньо

    9 2 Отговор
    Ти живееш в паралелен свят, в една дупка и затвор и още не си го осъзнал, но с времето се разкрива всяка истина. Джобс си беше Джобс , но вече го няма а епъл не са това, което бяха. Монополисти, подтикнати от алчността , обирайки плодовете на труда на много хора извън епъл. Купуват, плагиатстват и лъжат. Действащи комуняги от друго измерение. Както съм казвал и преди - психолозите им заслужават най-големите заплати...следвани от маркетинг отдела им. Действат хитро, но подло. Това са те, твоите любимци. Това е истината. Всичко останало витае в главите ви заради години наред изолиране, красиви лъжи и пропаганда.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.