Last news in Fakti

30 Март, 2022 14:51 1 357 21

Apple намалява производството на iPhone и AirPods

  • iphone-
  • apple-
  • airpods

Новопредставеният SE ще бъде най-засегнат

Apple намалява производството на iPhone и AirPods - 1

Apple смята да произведе с около 20% по-малко iPhone SE от планираното през следващото тримесечие, съобщават близки до компанията източници. Информацията за това идва от Nikkei Asia, които се позовават на вътрешни хора в компанията. Освен смартфонът, който бе представен през този месец, заедно с него ще пострада и производството на безжични слушалки AirPods.

Apple намалява производството на iPhone и AirPods

Според предварителни изчисления, производството на аксесоара ще бъде намалено с около 10 милиона броя до края на годината. За сравнение, през 2021 година, продажбите на AirPods през 2021 година са достигнали 76.8 милиона броя. Флагманът в гамата на американците, iPhone 13 и неговите производни също ще усетят разликата в производството, но там се очаква броят да намалее с няколко милиона броя.

Apple намалява производството на iPhone и AirPods

Решението на шефовете в Купертино е повлияно от обстановката в Украйна и натискът на различни страни в тази сфера. Заедно с това можем да добавим и липсата на различни компоненти, която от около 2 години влияе негативно, не само на пазара на смарт устройства, но и на много други отрасли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Китайците

    9 2 Отговор
    що не съкращават...

    Коментиран от #2

  • 2 Петкан

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "А Китайците":

    Защото произвеждат боклуци.

    Коментиран от #3

  • 3 pliok

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Петкан":

    apple са зло
  • 4 Пламен

    1 5 Отговор
    Съкращават производството понеже в Русия заради санкциите едва ли ще има свободен пазар. Просто е.

    Коментиран от #5

  • 5 Дали

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Или пък защото е просто скучен.. с дизайн от преди 5-6 г което е абсолютна подигравка. Гледат колко зашеметени мозъка могат да превземат все още.

    Коментиран от #6

  • 6 айде стига вече

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дали":

    Андроидаджиите нали не гледахте дизайна? И какво му е на дизайна, това е вечен дизайн, който другите марки копираха сума ти години, той няма да остарее. Хубав, тънък телефон и по-бърз от всички китайски боклуци, по-стабилен от всички, надежден и интуитивен. Колегите, фенове на Андроид с "погнуа" заменят китайските си боклуци със служебни айфони и само хейтят как нямало зарядно, как следващия път нямало да има нищо в кутията, обаче си ги взимат за лични телефони.

    Коментиран от #7

  • 7 CNN

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "айде стига вече":

    Xiaomi дадоха тласък на телефоните с тънки рамки на дисплея, после всички ги последваха. Широкоъгълните камери се наложиха в андроид а епъл ги последваха. Сега да видим след толкоз години дали ще направят "дупки" в екрана и епъл. Да не продължавам! Епъл са последователи отдавна. Да наречеш това грозно нещо вечен дизайн значи нещо не е наред с представите ти. Днес поръчах 10 кабела и зарядни + преносими такива понеже до 12 ч. служебните айфони умират. Толкова са иновативни и прекрасни, че началниците все ме питат това как онова как и им викам и туй и онуй - никак. Питат ме що , как да им обясня, че айфоните просто не могат доста неща ама и те като теб си мислят, че са най-най. Единия чул, че с черни тапети се пестяло батерията и си го държеше месеци накрая му викам , че дисплея му е LCD и ,че файда няма а ония седи и ме гледа и вика тва е айфон бе. Аз си отварям приложенията с мултитаскинг ония ми подава айфона и вика направи ми го и на мен ей тъй като на твоя. И накрая нямаше с какво да ми се изтъкне и ми бута телефона си и ми вика "виж" ..показва ми как като плъзнеш камерата от затворения екран веднага почва да се появява изображение. Превежда текст от снимка и ми вика тва имаш ли го викам му от 5г. Той пак мисли, че епъл са го измислили. Та такива сте си мислите си, че айфона е безпроблемен а андроида лагва, спича или подобни неща останали в миналото. С айфоните съм имал такива аномалии , че и аз чак съм се учудвал. Не веднъж са спичали, екраните зам

    Коментиран от #8

  • 8 Раша тудей

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "CNN":

    Какъв мултитаск, бе, братле, да не би да си разделяш екрана на две, това да не ти е работен компютър? Заради такива изгъзици интерфейсите ви неизползваеми, задръстени от фийчръи, мъка! Това е пълна глупост, че батериите на iPhone умирали рано, пропаганда.
    Правя си задачка в календара, почвам да пиша "те..." и телефонът ми казва - тенис в 8 или в 9 часа ще играеш, в кой от тези два клуба, тръгни в толкова часа, че ще има задръстване, мини от тук. И отивам с точност до минута, ето толкова Апъл Мапс са надминали Гугъл мапс, че вторите са вечни смешни със комичните си прогнози.
    Твоите колеги с айфони, като моите, са преминали съвсем скоро на айфон но си остават с андроидския манталитет. Те още не са открили iCloud, ползват Хром за браузур на айфона (!!!), абсолютни лаици.

    Коментиран от #9

  • 9 CNN

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Раша тудей":

    Не, не е разделянето на екрана на две ама си спрял и ти като айфона си. Говоря ти за мултитаскинг , който си ми е повече от полезен и нужен и да, ползвам си го почти като компютър и ми е удобно и практично. Това, че вашите "богове" обичат да мислят вместо вас, кое и как трябва да е и да ви го налагат не давайки никаква индивидуалност на собственика си е ваш проблем. Моите колеги и началниците имат на айфони от 12 г. ако не и 13 , като са си направили извода за андроида още в зародиша му когато беше калпав и лагав и така все още си мислят същото от предубеденост. Никаква пропаганда не е. До втората година макс и независимо какви проценти здраве ви изписва просто си издъхват. Кабелите ви ги правят нарочно да се разнищват особено около портчето и това е с години наред. Относно браузъра всеки си има предпочитания бе пич! Мои приятели също ползват алтернативи на половината от приложенията на айфоните си и пак си имат бекъпи от самите тях. Колкото и нищожен личен избор да имат за нещо различно от това което им го налагат. Пропагандата е епъл, но ви я представят завоалирано и не се усещате.

    Коментиран от #10

  • 10 РИА Новости

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "CNN":

    Айфон Мини, купен през 2020 г, познай на колко живот е батерията. Не ти се вярва, нали, на 99% е! Е това никога няма да го постигнете. Какъв мултитаскинг, бе, човек, не се излагай. Аз правя мултитаскинг в службата на два монитора, няколко виртуални десктопа и половината екрани разделени на две, всеки от тях с табове, имейли, нон стоп събития в календари, задачи изкачат, Slack-ът гърми та се къса, всяка задачта от безбройни Jira-и на безчет клиенти ми създава още и още подзадачки, всяка изискваща браузърът да рови на сто места, а редакторът за код да рови по 10 файла едновременно и тн. и тн. то е бекзрайно!. Ти намен ли ще ми обясняваш какво е мултитаскинг? Ти какво искаш да кажеш, че айфонът не може да отвори няколко програми едновременно ли? Размерът на млкото устройство, липсата на клавиатура с фически бутони и всякакви още ограничения правят работата на телефон много ограничена. И все па Айфонът има свръх интеграция между програмите, отварям нещо във Саари на телефона, директно ми се отваря същото в отделна иконка на лаптопа, продължавам от едното на другото - дали ще е разговор, дали ще е просто копи-пейст на текст. Не ми говори за вашата аматьорщина, просто не знаете в кой свят се намирате и за какви неща ползват хората компютрите по света. Приятелю, винаги съм наблуюдавал в нашия свят на програмисти какви компютри се ползват по света и мога да ти кажа, че само зомбирани анархисти все още ползват линукси подчовешки линукси и разни там мразещи "ябълка
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Байкал

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИТАР-ТАСС":

    Я да те питам нещо извън темата. Какво ти е мнението за Тесла?!

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вълко

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Байкал":

    Не съм карал Тесла, за да имам мнение. Имам много добро, отлично впечатление от софтуер, от това, което съм гледал в интернет. Изградил съм усет за графичен интерфейс, заглеждам се в детайлите, наясно съм с някои принципи и им правя "евала" на Тесла, че толкова нова фирма може да прави качествен, удобен, прсто софтуер на нивото на някоя фирма с десетилетен опит. Сигурно са взели много добри кадри, но с купуване на хора не става, трябва наслагване на традиции. Явно си носят таланта с тях.
    Карам почти всеки ден електрически коли под наем, карам спарковете в София. Обожавам електрически коли. Харесва ми как ускоряват, но най-вече тишината, че не бръмчат. Радвам се, че не замърсяват, но ако съм честен, това най-малко ме вълнува. Като пешеходец мразя от дъното на душата си всички шофьори, които ми бръмчат с колите докато се разхождам или се прибирам пеша от работа, след като главата ми е гръмнала от компютъра. Електричките са тихи и ми носят спокойствие. А за смраддта от дизелите, просто.... няма как да вървиш покрай някой булевард без да ти се стъжни живота. Така че само позитиви за електричките. Единствено, че не стават за дълъг път. Тесла е най-евтината електричка, доколкото знам. Разни поршета, аудита и електрическите мерцедеси са само за най-богатите, а Тесла се опитва да продава на средната класа. Колкото повече преминаваме на ток, толкова по-лесно ще се откажеш от зависимостта си към петрола на болшевишките от.падъци от "бившото" Сесере.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Eeee

    3 0 Отговор
    Еми логично е , спор няма