Last news in Fakti

5 Април, 2022 09:45 2 563 0

Кой създаде това превозно средство и защо: очаква ви интересна история… и видео

  • косачка-
  • превозно средство

Причината за появата на такъв автомобил е дори по-странна от самия него

Кой създаде това превозно средство и защо: очаква ви интересна история… и видео - 1

Това е един от най-странните и необичайни автомобили в света. Возилото има уникален дизайн и лесно може да се обясни защо машината изглежда така. Friendly Robotics, компания, която произвежда косачки роботи, е неин поръчител. Тоест това е мащабно копие (3 към 1) на продуктите на компанията.

Така Friendly Robotics искат да привлекат вниманието към своите автоматични косачки за трева. Но този конкретен случай (возилото на снимката и във видеото) не е направен от самата компания, а от Cummfy Banana.

Управляваемата "косачка-робот" е оборудвана с три седалки в един ред. Това са спортни кресла, които струват приблизително колкото седалките в McLaren F1. Двигателят е взет от всъдеход. По-конкретно става дума за осемцилиндров V-образен бензинов двигател от Land Rover.

Въртящият момент се предава на четирите колела през четиристепенна ръчна скоростна кутия от VW Type 2. За да придаде на автомобила вид на роботизирана косачка, уникалното шаси е направено от тръби, а корпусът е от фибростъкло.

Последният е произведен и предоставен от клиента Friendly Robotics. Днес Friendly Robotics се нарича Robomow, като компанията е тясно специализирана в производството на роботизирани косачки. Вижте повече за странното возила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА