Last news in Fakti

1 Април, 2022 09:35 2 087 3

Умна косачка с изкуствен интелект

  • косачка-
  • трева-
  • изкуствен интелект

Иновацията се нарича Yard Force NX60i

Умна косачка с изкуствен интелект - 1

Създателите на косачката Yard Force NX60i решиха да улеснят живота на хората, притежаващи собствени тревни площи и пуснаха умна косачка с изкуствен интелект. Можете да изберете времето и продължителността на работа, както и височината на косене на тревата (от 20 до 60 мм), а вграденият ултразвуков сензор iRadar няма да позволи на устройството да "сдъвче" любимата ви котка или да се блъсне в пейка, например.

Всъщност това е радар, който открива и анализира препятствия по пътя на робота. Има сензор за наклон и сблъсък. Косачката може да бъде свързана към Wi-Fi за управление от смартфон. Роботът е толкова умен, че спира да работи, когато вали и се връща на станцията за зареждане.

Също така на Yard Force има специален бутон за аварийно спиране в случай на непредвидени ситуации. Всичко би било наред, но има един въпрос: къде отива окосената трева? Тук се разкрива най-големият недостатък на роботизираната косачка. Yard Force NX60i е компактен и контейнерът за трева също е малък. Трябва да го почиствате собственоръчно. Спорно решение, което трябва да се подобри, но като цяло технологията е интересна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ехаааа

    4 4 Отговор
    Руска ли е? ...,,защо ли питам,аз не съм виждал руска техника...,коли, бяла техника,черна техника.....
  • 3 Бесен

    4 1 Отговор
    Тази хумна кусачка скубе тревата с две ръце и тъй като контейнера и е малък надгражда що яде тревата. След два часа се превръща в крава и сама се дои.