Last news in Fakti

15 Април, 2022 19:50 1 876 3

Volkswagen тества автономни автомобили по улиците на Мюнхен (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • автономни автомобили

Компанията тества системи от ниво 4

Volkswagen тества автономни автомобили по улиците на Мюнхен (ВИДЕО) - 1

Автономните автомобили изглежда са следващият голям хит сред автомобилните производители и най-големите компании вече започнаха да представят подобни технологии, било то в напълно завършен вид или все още в тестов режим. Една от тези компании е Volkswagen, която през изминалата седмица проведе пътни тестове с автономен бус по улиците на Мюнхен.

Volkswagen тества автономни автомобили по улиците на Мюнхен (ВИДЕО)

Безпилотната версия на ID.Buzz бе засечена от стотици хора в германския град, а по-късно и от Volkswagen потвърдиха информацията, че са започнали тестове на технологията. Това е първият път в който подобна технология от Volkswagen бива тествана по улиците в центъра на града и от компанията споделят трудностите, които срещат и нещата, които ще се окажат най-трудни при усъвършенстването на технологията.

Volkswagen тества автономни автомобили по улиците на Мюнхен (ВИДЕО)

Според Хърбърт Дийз, който е изпълнителен директор на Volkswagen Group, една от най-големите трудности за автономните автомобили в градовете са пешеходците. Техните движения и намерения са трудни за предвиждане и научаване от компютрите на автомобилите.

Автономният ID.Buzz разполага с 14 камери, 11 радара и пет LiDAR сензора, които позволяват на превозното средство да има непрекъсната 360-градусова връзка със заобикалящата го среда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И за

    3 2 Отговор
    къв чеп е това ?
  • 2 Just Кико

    2 1 Отговор
    Че аз тия бусове ги гледах още януари месец по улиците на Schwabing по цял ден да обикалят и не е новина. Вчера даже видях Bulli със швейцарски номер. Явно вече е в производство

    Коментиран от #3

  • 3 Hoho Boho

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Just Кико":

    Скоро и в България ще ги видиш...