Last news in Fakti

17 Август, 2022 12:27 2 341 2

Учени създадоха батерия за смарт часовник, която се зарежда за 30 секунди от слънцето

  • батерия-
  • слънчева светлина-
  • преносими джаджи-
  • смарт часовник

Технологията е в състояние да направи пробив в областта на преносимите джаджи

Учени създадоха батерия за смарт часовник, която се зарежда за 30 секунди от слънцето - 1

Група учени от университета в Съри са разработили много интересна технология. Тяхната възобновяема и презареждаема батерия е в състояние да направи пробив в областта на преносимите джаджи.

Говорим за фотоакумулаторна система, създадена от специалистите с перовскитни соларни клетки. Съобщава се, че благодарение на специална технология за комбиниране на части, системата показва висока енергийна и обемна плътност, сравнима със съвременните микробатерии и суперкондензатори.

В същото време се съобщава, че само за 30 секунди на слънчева светлина такива батерии могат да се заредят достатъчно, за да увеличат живота на батерията на „умните“ устройства с десетки минути.

Според учените разработената от тях технология ще бъде полезна при създаването на нови преносими джаджи, които ще работят без презареждане дълго време.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Тони

    3 0 Отговор
    Тук ключовите фрази са: "...30 секунди..." и "...десетки минути...".
  • 2 тунджа

    1 0 Отговор
    тя тая батерия в такъв случай и за част от секундата се зарежда и държи няколко десетки секунди