Last news in Fakti

8 Септември, 2022 10:55 3 545 6

Apple Watch Ultra е най-коравият часовник правен някога от компанията

  • apple-
  • apple watch-
  • apple watch ultra-
  • часовник-
  • смарт часовник

Аксесоарът е направен за тези, които искат да достигнат навсякъде

Apple Watch Ultra е най-коравият часовник правен някога от компанията - 1

По време на снощната премиера на iPhone 14 и 14 Pro, Apple представи и друг много интересен продукт в лицето на смарт часовника Watch Ultra. Това е първият по рода си продукт в портфолиото на Apple и е направен специално за приключенците, които искат всички функции на стандартния Apple Watch и дори повече, но в обвивка, която е готова да издържи на всякакви предизвикателства, атмосферни условия и външни влияния.

Apple Watch Ultra е най-коравият часовник правен някога от компанията

Титаниевият корпус е с 49мм размер, най-големият до момента при Apple Watch, което позволява и поставянето на по-голям дисплей с още по-ярка картина. Така наречената цифрова коронка, която служи за навигиране из менютата е по-голяма и с по-дълбоки отвори за по-лесна работа с ръкавици, а за по-голямо улеснение е добавен и нов бутон с функции по избор в сигнално оранжев цвят.

Apple Watch Ultra е най-коравият часовник правен някога от компанията

Часовникът може да ви проследи навсякъде и да засече падане, катастрофа или друг инцидент чрез усъвършенствана технология, която разчита на стандартна L1 GPS връзка, а също така и на новата L5 връзка, както и свързване със сателити. Батерията издържа до 36 часа при използване на мобилна връзка или до 60 часа с нова функция за пестене на енергия.

Apple Watch Ultra е най-коравият часовник правен някога от компанията

Apple Watch се грижи и за следене на много параметри по отношение на здравето, като например температурата, пулса, кръвното, наличието на кислород в кръвта и други. Часовникът позволява още по-дълбоко гмуркане с него, както и специална сирена, която може да уведоми всеки в радиус до 600 метра, че сте там. Компасът също е преработен, а също така в следващите месеци ще бъде добавена функция за лекоатлети и по-подробно следене на бягането. Часовникът вече е наличен за поръчки с цена от 799 долара и първи доставки от 23 септември.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво туй чудо бе?

    9 1 Отговор
    "...както и специална сирена, която може да уведоми всеки в радиус до 600 метра, че сте там..."

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кво туй чудо бе?":

    Сирената е със специфична честота, която известява хора в радиус до 600 метра за присъствието ти. Функцията е предназначена да се използва ако си се загубил някъде или бедстваш по някаква причина.
  • 4 Симо

    13 2 Отговор
    И батерия издържаща до 36 часа!! Xiaomito ми забравям кога последно съм го зареждал!!

    Коментиран от #5

  • 5 Цвятко

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Симо":

    Ами пий гинкобилоба…
  • 6 мда

    9 1 Отговор
    да ги ожалиш бедняците със Ролекс, Филип Патек и други толкоз по-малко популярни марки, някои от които са сертифицирани да издържат на 300м. воден стълб. Няма и да споменаваме за оня, дето с едно дърпане на копче викаш спасителен екип навсякъде по планетата. Вече са засенчени от най-метросексуалния, извинете, "к?рав" часовник.