Last news in Fakti

12 Юли, 2013 09:25 3 070 0

Apple патентова мултимедия за кола

  • apple-
  • ios 7-
  • мултимедия

Сензорен екран с тактилна обратна връзка и комплекс от лазерни датчици и видеокамери, които следят положението на главата на водача, са само част от особеностите на нова мултимедийна система, патентована от Apple. Главен проектант на устройството е Тимъти Прайър, който има собствена компания за производство на цифрови панели.

Новата мултимедия се адаптира към околната среда и може да определя посоката, в която гледа шофьорът. Дисплеят реагира с вибрация не само на всеки допир с пръст, а и на лазерна показалка. Това позволява на пътниците на задната седалка да управляват някои функции на системата, включително навигацията, чистачките и климатика. Команди, разбира се, могат да се подават и с глас.

Неотдавна Apple представи нова операционна система за мобилните си устройства. iOS 7 позволява управление на функциите и приложенията в iPhone посредством стандартната мултимедия на някои автомобили. Водачът може да изведе на екрана картите на Apple, да води разговори по телефона и да чете SMS-и.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА