Last news in Fakti

24 Юли, 2013 12:59 1 086 0

Apple с ръст на печалбата

  • apple-
  • iphone-
  • печалба
Apple с ръст на печалбата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на технологичния гигант Apple отбеляза ръст от близо 5% след новината за добрите финансови резултати за второто тримесечие от тази година, предаде Би Би Си.

Печалбата за тримесечието до юни е $6,9 млрд. и тя се дължи на добрите продажби на смартфони.

Apple обяви, че е продала 31,2 млн. iPhones срещу 26 млн. за същия период през миналата година. В същото време печалбата се е свила с 22% до $6,9 млрд. срещу $8,8 млрд. преди една година. Това се дължи и на спада в цените на „умните телефони“. Средната цена в момента е %581 срещу $608 преди една година.

През второто тримесечие компанията има постъпления от $35.3 млрд. срещу $35 млрд. за същия период през 2012 г..

Анализатори смятат, че данните, особено за продажбите на iPhone, могат да помогнат да се разсеят някои опасения за забавяне на темповете на растеж на Apple.

Опасенията са пораждат от 4% спад на продажбите на компанията на стратегическия китайски пазар.

Анализатори отбелязват, че през следващата 2014 г. на Поднебесната империя се падат около 66% от очакваните 385 млн. продадени смартфона. Средната цена на апарат се очаква да бъде под $200 на апарат, което е значително под цената, на която Apple продава своите iPhone.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА