Last news in Fakti

14 Август, 2013 14:38 2 230 0

Милиардер „посяга“ към Apple

  • apple-
  • карл айкън
Милиардер „посяга“ към Apple - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на Apple отбелязаха шест месечен връх след като 77 годишният милиардер Карл Айкън заяви, че смята компанията за „много подценена“, предаде в. „Гардиън“. В своя блок в Туитър той написа, че притежава значителен пакет от акции.

Известният инвеститор дори има намерението да направи предложение на дребните акционери за купуването на техните дялове.

Карл Айкън все пак не обяви какъв дял от акциите на технологичния гигант той притежава, отбелязва "Форбс".

Неговото съобщение в социалните мрежи предизвика ръст от 3,8% до $485,03 за акция на Apple. Това е най-високата цена, за акциите на компанията за последните шест месеца. През последните дни Apple отбелязва тренд нагоре на борсите, който беше поставен от новината, че компанията готви за 10 септември представяне на новия iPhone 5S.

Apple продължава да е най-скъпата компания в света с капиталиация от $440 млрд.

77-годишен Карл Айкън е известен като корпоративен рейдър. Той купува акции от дадена компания, влиза в борда на директорите и започва да налага своето виждане за нейното развитие. Apple не е единствената технологична компания, която „пада на мерника“ на милиардера. В момента той води съдебна битка за контрол на Dell. В миналoто Айкън се интересува от Yahoo, Time Wearner I BlockBuster. Карл Икан притежава инвестиционния фонд Icahn Enterprises.

През 2012 г. неговото състояние се оценяваше на $14 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА