Last news in Fakti

23 Септември, 2022 13:01 11 586 7

iPhone 14 Pro Max или Samsung Galaxy S22 Ultra: Кой е по-здрав? (ВИДЕО)

  • iphone-
  • 14 pro max-
  • samsung-
  • galaxy-
  • s22 ultra

За разлика от повечето такива експерименти, авторите на този експеримент използват роботизирана ръка

iPhone 14 Pro Max или Samsung Galaxy S22 Ultra: Кой е по-здрав? (ВИДЕО) - 1

Авторите на канала PhoneBuff проведоха сравнителен краш тест на iPhone 14 Pro Max и Samsung Galaxy S22 Ultra. За разлика от повечето такива експерименти, авторите на канала използват роботизирана ръка и един и същ тестов скрипт от много дълго време, така че сравнението е възможно най-точно.

Още първото падане покрива задния капак на иновацията на Apple с гъста паяжина от пукнатини, а стъклото на един от модулите на камерата също се поврежда. Флагманът на Samsung също не преживя падането без последствия, но все пак го издържа много по-добре.

Падането на ръб за iPhone се оказа по-лошо. Galaxy S22 Ultra всъщност пострада точно в ъгъла, върху който пада смартфонът. Но последствията от падането на екрана са приблизително еднакви и за двата флагмана. Стъклото се пука доста осезаемо, въпреки че дисплеите не са повредени.

Като цяло можем да кажем, че Galaxy S22 Ultra е малко по-здрав, но това е много условно и относително. Самите автори дават еднакъв брой точки на смартфоните. В същото време и двата смартфона получават осезаеми щети, но в действителност при падане на такова устройство всичко зависи просто от случайността. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гроздан

    8 30 Отговор
    Айфон е по-здрав.

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Станко

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гроздан":

    Прекалено с с гроздовата.
  • 3 Веднъж

    11 0 Отговор
    Стъкло отпред и отзад. Зависи от много неща..аз навремето изтървах един айфон 6 от 20 см, падна с дисплея надолу и протектора и дисплея станаха на сол. Но падна върху камъчета, ако беше на гладка повърхност можеше и да оцелее.

    Коментиран от #4

  • 4 избора на стъкло

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Веднъж":

    не е случаен. направени са от стъкло да се чупят по-лесно то е ясно. преди се правеше да е издръжливо а сега да го счупиш и да си купиш нов. не е заради безжичното зареждане..

    Коментиран от #5

  • 5 Пенчо

    1 10 Отговор

    До коментар #4 от "избора на стъкло":

    Какво мислиш за специалната военна операция?
  • 6 има един

    11 0 Отговор
    документален филм Купи, Хвърли, Купи....изгледайте го
  • 7 СЗО

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гроздан":

    По здрави са кратуните на ползвателите му.