Last news in Fakti

7 Септември, 2022 21:08 5 886 2

Apple представи iPhone 14 с много новости и липси (ЧАСТ 1)

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 14-
  • iphone 14 pro

Смартфоните дебютираха на специално събитие

Ето, че измина още една година и iPhone 13 вече не е най-актуалният в гамата на Apple. Преди броени минути американската компания представи четири нови устройства от серията iPhone 14. Освен стандартния смартфон, компанията от Купертино показа още iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, както и върховият iPhone 14 Pro Plus. По време на събитието видяхме още новия Apple Watch 8, както и безжичните слушалки AirPods.

Най-голямата промяна при тазгодишния iPhone е дисплея. Както вероятно и сами виждате, вече няма така наречения „ноч“, който дебютира при iPhone X преди няколко години. Той е заменен от два малки отвора в които са събрани предната камера и сензорите за Face ID, светлина и други. Изненадващо е, че промяната идва само при по-скъпите устройства от Pro серията, докато стандартните iPhone 14 и 14 Plus пристигат с предходния дизайн, познат ни от iPhone 13.

iPhone 14 разчита на 6.1-инчов дисплей с TrueTone OLED технология, докато по-големият 14 Plus може да се похвали с 6.7-инчов дисплей. От Apple твърдят, че устройствата разполагат с ново керамично покритие, което е по-устойчиво на надрасквания и удари. От Apple се хвалят и с новия iPhone 14 Plus, който предлага най-добрата батерия поставяна някога в iPhone. И двата модела разчитат на чип A15 с 6 ядра.

Камерите при стандартния модел също са подобрени с нов 12MP сензор за основната камера и 49% по-добро представяне при ниска осветеност. Нова е и предната камера, която за пръв път разполага с автоматичен фокус. Тя е с резолюция от 12MP и f1.9. За първи път в историята на iPhone в САЩ, устройствата ще се продават без място за физическа SIM карта, а единствено с eSIM.

Подобно на Apple Watch, новите iPhone-и ще разчитат на усъвършенствана система за помощ при падане, катастрофа или друга злополука. Новата система също така разчита и на сателити, които да помогнат допълнително при нужда. Цените започват от 799 долара за iPhone 14 и 899 долара за iPhone 14 Plus. Поръчки се приемат от 9 септември, а първите доставки ще започнат седмица след това за iPhone 14 и 7 oктомври за iPhone 14 Plus.

ЧАСТ 2


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Утин

    3 9 Отговор
    Нашите да пускат веднага новия модел ВЕФ
  • 2 ми той

    12 3 Отговор
    умрял ма! хахахахаха смешковци