Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 11:04 2 830 4

Мантия-невидимка за камери за наблюдение

  • мантия невидимка-
  • камери за наблюдение

Екип от изследователи от Университета в Мериленд разработи „наметало невидимка“, което ви скрива от конвенционалните модели за машинно откриване на хора

Мантия-невидимка за камери за наблюдение - 1

Като част от изследването си на конкурентни атаки срещу системи за откриване, екипът успя да създаде облекло, което има необичайния ефект да направи своя носител напълно невидим за камерите за разпознаване.

Първоначално работата на екипа се фокусира върху симулиране на атаки: създаване на "универсален модел", който може да бъде приложен към открити обекти в изображение, за да попречи на модела да ги разпознае.

Мантия-невидимка за камери за наблюдение

Ключът беше да се създаде "универсален модел": един модел, който може да бъде приложен към всеки обект, за да го скрие от камерите.

Въпреки че мантията-невидимка на екипа е може би най-впечатляващата демонстрация на атаки срещу системи за откриване и разпознаване, тя не е единствената. Преди време 10 подобни „модела“ бяха отпечатани на плакати и поставени на 15 места, влошавайки работата на детекторите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като в Хари

    2 1 Отговор
    Потен
  • 2 Фантомас

    14 4 Отговор
    Дайте повече подробности да избегнем следенето от краварите на което сме подложени постоянно!

    Коментиран от #3

  • 3 Вариант Х

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фантомас":

    Един от вариантите е очила с вградени инфрачервени диоди, които "заслепяват" камерата. Но не се знае как ще реагират на това служителите от охраната. Има такива очила в алиекспрес.

    Коментиран от #4

  • 4 РЗС

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вариант Х":

    е как да реагират според теб, въобще няма да си подозрителен и може би сурвакан преди нова година в някои държави от третия свят, ако се появиш с такива очилца.