Last news in Fakti

8 Септември, 2022 13:00 4 447 4

Заради компютърен проблем десетки хиляди шофьори бяха обвинени за ужасни престъпления

  • компютърна грешка-
  • париж-
  • шофьори-
  • камери за наблюдение

... през 1989 година в Париж!

Заради компютърен проблем десетки хиляди шофьори бяха обвинени за ужасни престъпления - 1

Оборудването на големите градове с мрежа от камери, въвеждането на електронни бази данни и системи за непрекъснато наблюдение на трафика не само вгорчават живота на невнимателните шофьори, които получават глоби за какво ли не - от пресичане на маркировъчни линии, превишена скорост и до минаване на червено и движение в бус лентите. Тази система принципно помага на властите за по-добър контрол на трафика, но не винаги. Тя също така може да доведе и до сериозен инцидент, който всъщност вече се е случвал в Париж през… 1989 г.!

Заради компютърен проблем десетки хиляди шофьори бяха обвинени за ужасни престъпления

На 6 септември 1989 г. много парижки семейства изпадат в паника, защото техни членове получават съдебни призовки за всевъзможни престъпления извършени извън пътя. Поради компютърна грешка в градската полиция, почти 41 000 шофьори погрешно получават известия не за глоби за нарушения на пътя, а писма, че са извършили убийства и грабежи! Не е ясно дали някой е успял по погрешка да стигне до съд и затвор заради това, но е сигурно, че този ден ще бъде запоменнен от мнозина от потърпевшите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    19 4 Отговор
    Компютрите не грешат, грешат хората, които ги програмират.
  • 2 дарк фючър

    15 7 Отговор
    Това е само демо и тепърва, ще се случва на тези които не се преклонят пред глобалните Господари, не се "ваксинират", чипират , не споделят санкциите срещу враговете на Господарите, като Русия и т. н.
  • 3 Браво, точно навреме

    7 7 Отговор
    Съвсем малко закъсняхте с тази новина, всъщност даже почти веднага я отразихте и ще ни е много полезна? Или пък не?

    За някоя случка с хан аспарух ще ни разкажете ли във вид на новина в автомобилния раздел?

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Браво, точно навреме":

    Ако искаш да разбереш какво ще стане утре обърни се назад и виж какво е станало вчера, ако е имало световна война значи пак ще има, ако е имало наводнение значи пак ще има, ако е имало несправедливи обвинения и терор прикрити зад компютърна грешка значи пак ще има.