Last news in Fakti

13 Декември, 2022 16:44 1 676 8

Първата серийна кола с функция за лицево разпознаване вече е факт

  • genesis-
  • gv60-
  • лицево разпознаване

Genesis GV60 ще използва технологията в Европа

Първата серийна кола с функция за лицево разпознаване вече е факт - 1

Genesis GV60 се превърна в първия сериен автомобил, който разполага със сензор за лицево разпознаване и той може да бъде използван за отключването и заключването на колата. Функцията е налична след ъпдейт на колата, който е достъпен за всички собственици в Европа.

За целта водачът трябва да отключи колата си с физическия ключ и да запамети данните си в софтуера на колата. От там насетне, автомобилът ще запомни шофьора и той няма да се нуждае от ключ, за да оперира с автомобила си. Системата използва сензори в B-колонката, които да разпознават лицето.

Освен лицевото разпознаване, собствениците ще могат да използват и пръстов отпечатък, за да настроят профила си в автомобила, което вече сме виждали при няколко марки, включително и Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 олигофрен

    9 5 Отговор
    това е несъмнено функцията за която винаги съм мечтал за колата ми
  • 2 АЙ СТИГА БЕ.....

    3 4 Отговор
    ....Е ТЕ ТОВА НЕКА ПУ.ИН ДА ПОДКАРА ПО МОСТА ЗА КРИМ.....АКО ТРЪГНЕ ....ЗНАЧИ ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ ПУ.ин👍
  • 3 карчи

    8 2 Отговор
    Ако не въведат пак ковид мерки с маски 🤣
    На бас, че тази простотия лесно, ще се лъже!
    Целта е др. частни компании да събират биометрични данни!

    Коментиран от #5

  • 4 Мис Крокодил Перник

    7 3 Отговор
    Ааа, ако някоя забрави да се гримира, как ще си отвори колата, особенно ако си е заключила и гримовете в нея? За една приятелка питам!
  • 5 честен ционист

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "карчи":

    Целта е да не пали, ако не си наш човек.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 i'm-ДртiйУАЙТBoY!

    0 0 Отговор
    Настоящата публикация на г-н Галин е за истински адмирации, щото некои др. авто-сайтове поддържани от днес и утре.БГ нарочно игнорират /също като нарочения за меродавен, едва ли не, Бритиш-T0Р.гиър!/ и не щат да отдадат дължимото на водещия авангардно мислещ за клиентите си премиум-бранд GENESiS осигуряващ истински РЕАЛен лЮкс и комфорт за водача пътниците в него. И затова ненапразно и съвсем уместно пресметливите и прагматично мислещи и действащи ШОТИШ-пипъл избраха тази година големото им СУВче - GV70 за перфектната за тях кола за ония техни високопланински и тесни и понякога доста непроходими пътища ... И сега, специално за най-заинтересованите и търсещи истинска естет.наслада и високо-октаново вътр.заводско удовлетворение, визионерски и прогрессивно гледащият вперьод в бъдещето авангарден епи-кypейски водещ в доста независими класации по качество и здравина и издръжливост авто-бранд реши и представи от раз на есенното LA.-изложение най-новото си красиво и възхително и впечатляващо дизайнерско творение, а именно: прекрасното, естетически издържано от всяка гл.точка грабващо ОКото и спиращо дъха ел.кабрио - CONVERTIBLE X-ConCept. Това произведение на изкуството и напредничавия авто-дизайн може да бъде видян в сайта кармаркет-БеГе и евентуално в широкомащабно мислещата планетарна мрежа - дбл-Ю/3х, където споко можете да му се насладите в пълна степен и с широко скроено сърце...м-Да.