Last news in Fakti

20 Декември, 2022 13:23 2 047 7

Първата фитнес гривна с ЕКГ

  • фитнес гривна-
  • asus

Дело е на Asus и се нарича VivoWatch 5 Aero

Първата фитнес гривна с ЕКГ - 1

Asus представи нова фитнес гривна VivoWatch 5 Aero с функция за електрокардиограмата. Джаджата има 0.96-инчов OLED дисплей и може да работи с едно зареждане 3 дни.

Най-интересното е, че VivoWatch 5 Aero има вграден ЕКГ сензор от медицински клас, който за първи път се прилага в подобни устройства.

Първата фитнес гривна с ЕКГ

В допълнение, гривната разполага с фотоплетизмографски сензор, необходим за измерване на пулса, като за да получи данни, потребителят трябва да постави пръста си върху дисплея на устройството.

Също така, гривната може да измерва нивото на стрес, качеството на съня, както и индекса на пулсовата вълна, който се използва за оценка на състоянието на кръвоносните съдове.

Първата фитнес гривна с ЕКГ

Устройството редовно следи физическата активност на потребителя и е оборудвано с няколко спортни режима. Цената на гривната е 840 юана, или около 220 лева, но засега VivoWatch 5 Aero се предлага само в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търпеливия

    5 1 Отговор
    Ще чакаме Xiaomi да направи такава и ще я купим! Фирма дето избягва българския език, "огън да я гори"!
  • 2 Оня с коня

    4 0 Отговор
    Е как ще е първата??? Фитбит имат Сенсе от 2 години вече,малко повечко се информирайте
  • 3 Санитар в кардиологията

    2 1 Отговор
    Тия ЕКГ апове в телефони и гривни, са единствено приложими за отчитане на някои видове ритъмни нарушения. Иначе нямат никаква диагностична стойност. Електро-кардио сигналите са доста комплексни и се обуславят от електрически потенциали в сърдечната област, най-общо казано, иначе в областа на китката може да се "улови" само пулс (амплитуда и честота).

    Коментиран от #4

  • 4 ползвател

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Санитар в кардиологията":

    Е, малко ли е?

    Коментиран от #5

  • 5 Санитара

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ползвател":

    Е, не е. Ама на каква цена?
    Абе, прав си. Кой каквото си иска.
  • 6 Бай Х.

    0 0 Отговор
    Моя хуавей също го мери от около месец
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.