Last news in Fakti

3 Януари, 2023 17:24 4 768 14

Това е най-мощното зарядно за смартфон в света

  • зарядно-
  • смартфон-
  • оppo

Адаптера може да отдаде до 240W

В близките дни очакваме да видим новите смартфони на Relame от серията GT NEO5, които освен всичко, ще донесат и рекордно бързо зареждане. Според предварителна информация, новите смартфони ще могат да поемат до 240W мощност при 12A и 20V. Това ще бъде осъществено с ново зарядно, снимки на което изтекоха в интернет пространството.

Новото зарядно, което е разработено с помощта на OPPO ще носи името SuperVOOC ище позволява рекордната мощност на зареждане. В зависимост от капацитета на батерията, зарядното ще позволява зареждане в рамките на по 10 минути.

Очаква се дебютът на устройствата и зарядните да се случи този четвъртък. Заедно с тях ще видим и по-слаба версия, която ще зарежда с до 150W. Вероятно тя също ще е достъпна при смартфоните Neo5.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно е айфон

    21 5 Отговор
    Ха Ха Ха. Прости ябълкари
  • 2 психо

    5 20 Отговор
    това значи ли че им са много калпави батериите? затова бързата да ги зареждат толкова бързо
  • 3 та така...

    13 17 Отговор
    Който си въобразява, че бързото зареждане на каквато и да е батерия от масово използваните сега, не само в мобилни телефони, е нещо полезно и безопасно няма понятие от батерия. Бързото зареждане с неподходяща сила на тока не само натоварва в момента самата батерия и при повреда на вградената регулираща електроника може да предизвика пожар, но твърде много скъсява и живота на батерията.
  • 4 Васил

    10 19 Отговор
    И след шест месеца телефона е за нова батерия.
  • 5 един от многото

    6 18 Отговор
    Ще има доста пожари , причинени от зареждащи се телефони!

    Коментиран от #6

  • 6 А ти защо мислиш че

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "един от многото":

    Протоколът зареждане на този телефон не следи десетки параметри едновременно и не подава подходяща мощност във всеки един момент, като следи всичките тези параметри?

    Да не мислиш че през цялото време се подават 240 вата? Да не мислиш, че с всеки произволен кабел можеш да си заредиш телефона с такава мощност?

    Повечето кабели дори не могат да превключат на 20 волта зарядното, камо ли да го накарат да отдава 12 ампера ток, дори и телефона да може да ги приеме.

    А тези 20 волта и 12А се постигат само за няколко минути или дори секунди, докато батерията е студена и почти напълно разредена, а после токът намалява.
  • 7 брембрм

    17 1 Отговор
    За това Xiaomi имат специални чипове за бързото и безопасно зареждане. Мен ми е удобство и проблеми съм нямал и разликата в разряда с бързо и флегматично зарядно за година и половина на батерията е 2-3%. Който не го е ползвал само плямпа против него може би защото използва едни у-ва от една марка която дажен е ми се споменава

    Коментиран от #8, #14

  • 8 Бееееере

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "брембрм":

    Нали знаеш, защо някои хора се сравняват с овце. Защото една като тръгне нанякъде всички останали тръгват след нея без да мислят, включително да пресичат път пред камион който се е засилил срещу тях.

    Щом някой им е казал че с повече от 17 вата с които се зареждат ябълките вече е опасно от пожарих и при зареждане с 34 вата батерията си заминава за два месеца, няма как да ги убедиш в противното. Особено пък при положение че дори със 17 вата зареждане едва изкарват по една година.
  • 9 брмбрм

    13 1 Отговор
    Така си е. Тук един философ обясняваше как reverse charging-a било андроидска глупост, а вчера гледам след толкова години apple направили патент за тяхното им обратно зареждане. Като им пуснат функциите и на тхя и обръщат палачинката
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жоро

    1 6 Отговор
    Relame,китайски барутляк с антена :D :D
    Ей са тичам да си купя Реламче та да си зареждам батерията бързо :D :D
    Ватнешки,гледайте от Матушка Лавров и той ползва IPhone....

    Коментиран от #12

  • 12 Драгой

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    Не си много запознат, Realme са марка на Oppo, един от най-големите производители на телефони. Имам такъв с 65 вата зарядно, от 0 до 100% за 40 минути, Amoled, 8/128, Snapdragon и струва колкото половин Samsung и 1/4 от Iphone. Ползвам ги около 2 години, горе долу толкова има подръжка, специално моя има вече две версии на Андроид нагоре, очаква се и трета скоро. Съвсем окей си е.

    Коментиран от #13

  • 13 Изчислявам

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Драгой":

    Това зарядно от картинката е 65 вата.
    Кажете Андроид приложение, което да може да контролира заряда в рамките 20-80%.
  • 14 премъдри

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "брембрм":

    мани ги, трудно е да обясниш на пещерняк концепцията на небостъргач. Ще пораснат и те да си зареждат телефоните за по 10-15 мин (толкова горе долу отнема за заряд 20-80%) и тогава друго ще пеят. Моя китайски "боклук" (който е топ оф дъ топ по всички показатели, с малък компромис на камерата) след две години ползване и ежедневно зареждане на 65W е с 85% batery life и работи абсолютно безпроблемно и без каквито и да е бъгове. До 10 години всички ще караме китайски автомобили, хората се развиват и работят.