Last news in Fakti

4 Януари, 2023 13:22 2 118 7

Chrysler показа интериора на бъдещето

  • chrysler-
  • интериор-
  • бъдеще-
  • електромобили

Американците смятат, че така ще изглеждат електрическите коли от следващо поколение

Chrysler показа интериора на бъдещето - 1

Chrysler ще бъде първия бранд от групата на Stallantis, който ще представи изцяло нова инфотеймънт система за своите автомобили от нов клас, базирани на платформата STLA. Американците показаха как според тях ще изглежда бъдещето, което искаме или не вероятно ще наближи съвсем скоро. Технологията бе показа по време на изложението за електронни устройства – CES 2023, което започна днес в Лас Вегас.

Интериорът е базиран на концепта Airflow, който видяхме през изминалата година и ни показва „синтетичен“ кокпит с дисплеи с диагонал от 94.4см. Дисплеите са два на брой и са отделени в собствени панели, с малък прорез между тях. Двата дисплея са разположени удобно за пасажера и фиктивния шофьор до него.

Системата използва усъвършенствана технология с изкуствен интелект, която ще изучава предпочитанията на собственика с времето и дори ще предлага виртуален асистент, който да следи за всичко около деня му. В комбинация с това ще се предлага и опция за автономно шофиране, която да позволява на шофьора да премахне ръцете си от волана и да не следи за пътната обстановка.

Интериорът е направен от рециклирани пластмаси с множество хромирани повърхности, които според Chrysler предлагат модерно и луксозно усещане. Очаква се да видим първия електрически автомобил на американците през 2025 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Определено

    12 0 Отговор
    Не ми харесва, и най-вече това, че няма кормило !

    Коментиран от #4

  • 2 Иванчо l-ви

    10 0 Отговор
    Че то на снимката няма нищо...

    Коментиран от #5

  • 3 Хулиганчо

    6 0 Отговор
    Тц,тц,тц...обяснявай един ден на внуците че дедо им едно време карал кола от желязо, наливал бензин и дърпал ръчната в завоя.
  • 4 АйТи

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Определено":

    С автономното управление воланът става излишен.
  • 5 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    Но пък за това ще струва много.
  • 6 село

    2 0 Отговор
    Баце се е погрижил да не мечтаете за такива скъпотий
  • 7 Знайко

    2 0 Отговор
    ...а автора е пропуснал ,че колата няма кормило...щял бил да не докосва кормилото....хахахахаха. Превръщате се в модерния вестник Щъркел!