Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 11:02 2 858 1

Chrysler направи нещо повече от автомобил

  • chrysler-
  • halcyon

Новият електрически концептуален автомобил Halcyon на Chrysler е нещо повече от самоуправляваща се електрическа кола. Това е и подвижна астрономическа обсерватория

Chrysler направи нещо повече от автомобил - 1

Електрическият концептуален автомобил Halcyon на Chrysler може автоматично да адаптира своя покрив със стъклен купол и да наклони седалките до спокойна позиция, за да подготви водача и пътниците за гледане на звездите. В същото време хед-ъп дисплеят с добавена реалност показва информация за звезди и съзвездия.

Новата електрическа концепция Halcyon на Chrysler разполага и със система за автономно шофиране от ниво 4, която може да предвиди накъде иска да се движи водачът. Заедно с това, водачът може да даде команда на електрическото превозно средство да върне волана и педалите на мястото им, когато пожелае отново да управлява колата.

Chrysler направи нещо повече от автомобил

Докато шофирате, AR дисплеят подчертава икони или точки на интерес, които можете да изберете или споделите. Веднъж избрана крайна точка, електрическото превозно средство може самостоятелно да навигира до определената дестинация. Chrysler Halcyon Concept използва най-новата технология за динамично безжично захранване за безжично зареждане на електрически превозни средства в специални ленти.

Концепцията Halcyon на Chrysler използва литиево-серни EV батерии, които не съдържат никел, кобалт или манган. Това може да помогне за намаляване на емисиите на въглероден диоксид с до 60 процента в сравнение със съществуващите батерии, твърди Chrysler.

Chrysler иска да подчертае ангажимента си към околната среда, като добавя лазерно отпечатан бял велур, направен от 73% рециклирани пластмасови бутилки, към горните части на седалките и вратите. Изваяният кокпит е центриран върху прозрачен дисплей, който ви позволява да преглеждате информация в реално време, без да откъсвате очи от пътя.

Chrysler направи нещо повече от автомобил

И четирите врати на електромобила се отварят широко навън, като предните се обръщат към предната броня, а пътническите - към задната. Това гарантира по-удобно влизане в автомобила. Част от стъкления сенник се сгъва нагоре за допълнителна вентилация и увеличаване на пространството, когато водачът и пътниците влизат в електрическия автомобил. Камерите са монтирани в тънки остриета и заместват страничните огледала.

Chrysler направи нещо повече от автомобил


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо

    3 0 Отговор
    Екстра...Че карам свиние у него...