Last news in Fakti

10 Април, 2019 12:22 6 406 9

Един Chrysler, изпреварил времето си, или ретро в стил хот-род

  • pacifica design center-
  • plymouth-
  • prowler-
  • chrysler
Един Chrysler, изпреварил времето си, или ретро в стил хот-род - 1

През месец май 1990 година дизайнерското студио Pacifica Design Center провежда конкурс за оригинална идея. Предложените творби са стотици, но дизайнерите не откриват потенциал в нито едно от тях.

През ноември същата година на посещение в студиото идва Боб Лъц, който случайно открива едно малко макетче с надпис към него: "Ретро в стил хот-род". То е от въпросния конкурс за оригинална идея. Лъц веднага решава, че ще се захване с тази идея.

Един Chrysler, изпреварил времето си, или ретро в стил хот-род

12 месеца по-късно в Pacifica Design вече работят по проекта с име Prowler. През 1993-а колата е демонстрирана на салона в Детройт. Серийната версия на Plymouth Prowler е показана през 1997 година, отново в Детройт.

Оборудвана е с 3.5-литров V6 бензинов двигател и с четиристепенна автоматична скоростна кутия. Първата серия е от 16 автомобила, които са изработени ръчно. През 2001 странната кола е преименувана на Chrysler Prowler, а като цяло са произведени 11 702 коли Prowler.

Един Chrysler, изпреварил времето си, или ретро в стил хот-род


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    51 0 Отговор
    Невероято красив автомобил
  • 2 Plameni

    35 1 Отговор
    Наистина красив автомобил. Предлага се и ремарке със същата форма
  • 3 Иван

    20 0 Отговор
    Красива екзотика
  • 4 Тит

    8 1 Отговор
    Преди време д-р Николай Георгиев/мъжа на Елвира Георгиева/ караше същият и по цвят!
  • 5 майстора

    9 0 Отговор
    Авторчето да се светнеш че Plymouth е марка под шапката на Chrysler Corporation ...демек не е преименуван.... или с думи прости един модел е произвеждан и като Plymouth и като Chrysler ....
  • 6 арогантен

    2 0 Отговор
    Видях го на живо някъде през 2005 - 06 година на Дювал стреет в Кий Уест. Наистина много красива и интересна кола.
  • 7 Детенце

    3 0 Отговор
    Иххааа Това е автомобила от моето детство. Нмого ми харесваше, като малък - през 90-те. И с любимия ми жълт цвят ... Върнахте ме повечет от 20 години назад. Поздравления!
  • 8 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    НО Е САМО ЗА ПИСТА
    НЕ Е ЗА БГ ПЪТИЩАТА
  • 9 Драйвър

    2 1 Отговор
    Толкова беше изпреварил времето си ,че то не можа никога да го настигне:),този автомобил беше жесток урок за Крайслер,хот род е автомобил който човек изработва сам или се изработва по негова поръчка,не може в завода да ви произвеждат "хот род",този модел заедно с другия провал-ПТ крузер са по дизайн на един и същ дизайнер,след уволнението му той се мести в Шевролет и е виновен за два от най големите провали в истороята на марката-HHRиSSR и така безславно прилклчва историята на "Ретро в стил Хотрод".