Last news in Fakti

4 Януари, 2023 18:56 1 518 11

Представиха нов стандарт за безжично зареждане

  • безжично зарядно-
  • безжично зареждане-
  • magsafe

Qi2 е помага за достигането на по-висока скорост

Представиха нов стандарт за безжично зареждане - 1

Организацията Wireless Power Consumption обяви, че е разработила нов стандарт за безжично зареждане с името Qi2. Новата система е разработена съвместно с Apple и други брандове членове на асоциацията.

Новият стандарт ще замени настоящия Qi като предостави по-високи нива на зареждане. Стандартът е подобен на MagSafe при Apple.

Именно по подобен начин използва подобрени магнити, които да помагат за точното поставяне на зарядното върху устройството и по-бързото зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    3 25 Отговор
    Пак Апъл е измислил нов стандарт.
  • 2 До китайците “иноватори”:

    2 16 Отговор
    Пак заповядайте.
  • 3 За какво им е

    7 3 Отговор
    това зарядно на Apple, като офицялно обявиха , че след 2025 нама да произвеждат телефони?
  • 4 Ки чи мучу

    15 1 Отговор
    Кво са измислили вее измислили, хахахаха магнитчовците те. И кои са тия други брандове хаха. Надъханите фьенчета все още си мислят, че епъл са фактор, и иноватори хахахаха. Жалко за Джобс, човека имаше усещане за нещата от както си отиде от гнилочите остана само лъжливия им комунистически маркетинг и PR. СмЕх и сълза 😂 😥

    Коментиран от #7

  • 5 55433

    14 1 Отговор
    Ползвам си 120W зареждане с кабел в екстремни случаи, или 50W безжично когато не ми е необходим бърз заряд, а часовника си го зареждам с обратното зареждане -10W като го поставя на гърба на телефона.

    Поставянето на магнити е голяма иновация да знаете Qi2 - 15W ... + това цитирам.......

    "Освен това технологията ще поддържа автентификация между зарядно и устройството, което на теория може да позволи на компаниите да забранят работата с аксесоари на други производители. В допълнение, няма да има изисквания за силата на използваните магнити, което също внася известен елемент на несигурност в цялата схема."

    Така се стрижат....

    Коментиран от #8

  • 6 Не се карайте

    10 0 Отговор
    Още преди 20г ако не и повече имах едно Палмче което си зареждах безжично. Магнитите ли са иноваторството тук че нещо не ми стана ясно? Тоест това да не трябва да е поставено на плоска повърхност а да ти седи лепнато? Нищо не разбрах от статията честно казано
  • 7 Иван

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ки чи мучу":

    Рублата да не се покачи? Изпуснал съм.
  • 8 унуфри

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "55433":

    паднаха им патентите за калпавите кабели у европата и ся с тая автентификация ще гледат да си ги избият. те и по принцип обичат да си преписват всичко създадено досега с леки вкарани техни си измислици колкоти да се разграничат и на това му викат стандарт. магнит-стандартейшън
  • 9 Голямо постижение

    6 1 Отговор
    Тези са импотентни откъм иновации.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Голямо постижение":

    За това ли в стандарта се използва тяхна технология?

    Коментиран от #11

  • 11 Магнитски

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Епъл са безидейни, преписвачи и копирачи. Преодолей го. Да си редят магнитите и да ви вземат парите с измислени глупости.