Last news in Fakti

19 Януари, 2023 09:00 7 900

Трикове за снимки с iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max

  • iphone 14 pro max-
  • iphone 14 pro

При снимане използваите не докосване на екрана, а бутоните на iPhone 14 Pro

Трикове за снимки с iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max - 1
Снимка: Shutterstock

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max имат наистина мощни камери, с които бихте могли да правите снимки, каквито не сте можели досега. Но за да успеете да използвате напълно възможностите им, трябва да научите няколко важни трика. Ето ги и тях:

Използвайте бутони

Колкото и да е добра камерата, всяко неволно потрепване на ръката Ви ще направи снимките размазани. Затова препоръчваме при снимане да използвате не докосване на екрана, а бутоните на iPhone 14 Pro.

В менюто „Настройки“ > „Камера“ можете да настроите бутоните за усилване и намаляване на звука като бутони за заснемане, докато сте в режим „Камера“. При еднократно натискане ще направите снимка, а когато задържате, ще се снима видео (щом пуснете бутона, спира и заснемането).

Контролирайте увеличението

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат цели четири нива на оптично увеличение, сред които да избирате: 0,5X използва ултраширок обектив, 1X прави снимката с основния широкоъгълен обектив, 2X – също с основния обектив, а 3X – с телефото обектива. Но най-добрата новина е, че можете да имате 2Х увеличение без реална загуба на качеството на снимката, благодарение на това, че системата е оптическа, а не дигитална.

Лесно можете да изберете режим, като натиснете някоя от кръглите икони .5, 1, 2 или 3, намиращи се над тази за снимане. Всъщност малко хора знаят, че когато задържите върху избраното кръгче и плъзнете пръста си нагоре или надолу, ще се появи възможност да избирате степен на мащабиране чак до 15X цифрово увеличение. Макро режимът се включва автоматично, когато се доближите много близо до обекта.

Използвайте QuickTake

Специалната функция QuickTake ще Ви позволи на мига да заснемете снимка, серия снимки или клип. Ако задържите бутона на затвора, ще включите автоматично снимане на видео, което спира, когато пуснете бутона. Ако смятате да правите по-дълъг клип, плъзнете бутона надясно, за да включите обичайния режим за видео. Ако го плъзнете наляво, ще включите режима за серия снимки и ще видите брояч, в който пише колко снимки ще се заснемат.

Изберете режим за видео

Камерите на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max Ви дават възможност да избирате между четири режима на видеозаснемане – освен стандартния, можете да запишете и timelapse, slo-mo и Cinematic. В режима на видеозаснемане изберете от числата в горния ляв ъгъл – те показват разделителната способност и честотата на кадрите.

Cinematic Mode на iPhone 14 Pro вече може да заснема видео до 4K с 24 или 30 кадъра в секунда, като държи лицата на фокус и леко замъглява фона. Режима за бързо движение Action Mode можете да включите с иконата на бягащ човек, която ще видите в горната част на екрана.



Свързани новини