Last news in Fakti

6 Март, 2023 16:55 970 3

Goodyear разработи специални гуми за електрически камиони

  • гуми-
  • камиони-
  • електрически камиони-
  • goodyear-
  • електромобили

RangeMax RSD EV могат да бъдат използвани и при конвенционални машини

Goodyear разработи специални гуми за електрически камиони - 1

Goodyear показа най-ноавата си разработка в света на големите машини. Този път става въпрос за специално създадени гуми, които са подходящи за електрически камиони, но също така могат да бъдат еднакво добре използвани и върху дизелови или бензинови превозни средства. Гумите предлагат ниски нива на триене, което подобрява разхода на гориво или ток и съответно осигурява по-голяма пробег с едно зареждане.

Към момента гумите са налични в размер 295/75/22.5 и са обозначени с M+S, което ги прави подходящи за сняг и кал. От компанията казват също така, че гумите са направени чрез нова технология за отливане, която позволява по-голяма здравина и издръжливост.

Грайферът от своя страна е специално разработен, за да удържи на по-високия въртящ момент, който електрическите модели имат още при тръгване. С увеличаване на предлагането на този тип возила, Goodyear ще се опита да се наложи на този тип пазари като предложи едно от първите решения в тази насока. Компанията произвежда гуми специално за електромобили от няколко години, но това е първата по-специална разработка в сектора на по-големите машини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 i-рян

    3 1 Отговор
    щом тези предлагат ниски нива на триене другите до сега високи нива на триене ли са предлагали?
  • 2 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Единственото ново е че държат на по високия въртящ момент на електричките, low rolling resistance гуми се използват още като излязоха хибридите , намаляват разхода с 4-5%, но са малко по опасни защото са по твърди и спирачния път се увеличава , има и по специални който са твърди само вътре а по грайфера са меки за сцепление, но пък струват двойно и тройно .... смятал съм го, на хибридни кола не си струва спестени разход защото ще го платиш отпред в цената на гумите ...
  • 3 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Помислих че ще провеждат тока.