Last news in Fakti

10 Март, 2023 10:13 2 437 5

Volkswagen-ите ще се крадат доста по-трудно

  • volkswagen-
  • кражба-
  • система-
  • car-net safe&secure

Моделите, свързани с Car-Net Safe&Secure, имат и функция за предупреждение за кражба

Volkswagen-ите ще се крадат доста по-трудно - 1

Повечето автомобили с марка Volkswagen, произведени през периода 2020-2023 г. ще бъдат свързани безплатно със службите за спешна помощ. Това съобщиха от пресслужбата на американското подразделение на германския концерн. Повод за това решение стана скорошен инцидент в Чикаго. Престъпници са откраднали автомобил, в който е имало дете. Поради липсата на Car-Net връзка, полицията не успя да открие колата бързо.

Както беше съобщено, от 1 юни 2023 г. тази услуга ще бъде предоставена на автомобили, свързани към „марковата“ система Car-Net Safe&Secure. За да сключи безплатната петгодишна застраховка, собственикът трябва само да създаде акаунт в myVW и да приеме условията на услугата.

Volkswagen-ите ще се крадат доста по-трудно

Можете да се обадите за спешна помощ с бутона SOS в колата или като се свържете със сервизния център на Car-Net. В този случай операторът ще изпрати аварийни служби до местоположението на автомобила. Системата е оборудвана и с функцията за автоматично уведомяване на оператора за събития.

Volkswagen-ите ще се крадат доста по-трудно

Моделите, свързани с Car-Net Safe&Secure, имат и функция за предупреждение за кражба. Ако алармата против кражба е активирана, системата изпраща push съобщение до собственика и посочва местоположението на автомобила, ако вече е бил откраднат. Ако е необходимо, клиентите могат да се свържат с поддръжката и за други въпроси.

Освен това дистанционният достъп Car-Net позволява на собствениците да взаимодействат с колата си чрез приложението myVW. Освен това на клиентите се предлага Car-Net Wi-Fi точка за достъп, която им позволява да изберат тарифен план Verizon или T-Mobile.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахаха

    12 2 Отговор
    въпрост е обаче ще има ли кой да ги краде ?

    Коментиран от #3

  • 2 куркума

    4 0 Отговор
    Ще се крадат от можещи професионалисти!
  • 3 НАБЛЮДАТЕЛ

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "хахахахаха":

    само за части, че са скъпи итрошливи
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Добре дошли братя jaнки !
    У нас "ВИС-2" ( трошим ръчички) върнаха за часове доста откраднати автомобили ❗

    Естествено, ако си ги застрахователната при тях 😉😉😉
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.