Last news in Fakti

10 Март, 2023 11:36 2 016 4

Шоколадов 3D принтер ще бъде пуснат в продажба до месец (ВИДЕО)

  • 3d принтер-
  • шоколад

Комплектите за Cocoa Press ще струват от 1 499 долара

Шоколадов 3D принтер ще бъде пуснат в продажба до месец (ВИДЕО) - 1

По принцип 3D принтерите ви позволяват да получавате различни форми от пластмаса. Но новата Cocoa Press използва шоколад като материал. Принтерът ще бъде достъпен за предварителна поръчка от 17 април на сайта cocoapress.com. Комплектите за Cocoa Press ще струват от 1 499 долара, а компанията казва, че сглобяването на системата ще отнеме 10 часа.

Принтерът загрява шоколада до 33 градуса по Целзий. Той използва 70-грамови гранули от специален шоколад, който се втвърдява при температури до 26,67 градуса по Целзий. Компанията ще продава материала за $49 за опаковка от 10 гранули. Принтерът е безопасен и лесен за употреба, тъй като шоколадът се допира само до четири части, които лесно се отстраняват и почистват в мивката. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 1 Отговор
    Голямо пръц! Да си правите разни фигурки от шоколад. Най-излишната вещ!

    Коментиран от #3

  • 2 трансеропеец с миризлива мидичка

    5 0 Отговор
    а шоколадчето от бубички ли ще е?
  • 3 Механик

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    В началото не популиаризирането на 3Д принтирането (преди 10 години), много хора си направиха такива машинки. Лично аз също, дори още си е живо и здраво, само дето не го ползвам, щото не става за работа, а само за забаление. Моят, принтира с платмасаова нишка. Та тогава много хора направиха и такива машинки, които принтират с шоколад, карамел и пр. Такъв принтер го намирам за полезен в кулинарията и по-точно в бутиковото сладкарство. С това нещо може принитраш букви, фигурки (къщички, дръвчета, цветя...). Хубавото е, че може да правиш всичко по проект на клиента, а това не е малко.
    Та според мен, за там таква мапина е перфектна.
    И ако някой си мисли ,че това е нещо много сложно като техника,мога да го уверя че не е така. А ако сам си го правиш, ще ти излезе максимум 200 лв.
    Естествено, трябва да умееш да си ползваш компютъра не само за фейсбук и вайбър.

    Коментиран от #4

  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Творчеството е важно! Когато се опитваш да сътвориш нещо, все пак нямаш фабрични условия. Най-важното е, че сам за себе си научаваш нещо ново и интересно! Преди 20 години си направих цифров мултицет, но с мрежово захранване. Интересни възможности, но голям и неудобен за ползване. Скоро след това си купих фабричен цифров руски мултицет от битака. Той е с батерия и ползвам него, защото е удобен и преносим. Но не съжалявам за моята разработка, защото все пак нещо научих. А компютъра е страшно полезно нещо - цялата информация - снимки, схеми, справочни данни е подредено и не се налага да прелиствам албуми, книги. С него можеш да вършиш чудеса!