Last news in Fakti

7 Април, 2023 13:33 5 985 0

YouTube предупреждава потребителите си за измама

  • youtube-
  • имейл-
  • измама

Някой използва фалшив имейл, за неясни цели

YouTube предупреждава потребителите си за измама - 1

YouTube използва своя Twitter профил, за да предупреди всички свои потребители за измама, която се случва през последните седмици. Неустановени към момента лица използват фалшив имейл [email protected], за да изпращат съобщения с прикачен линк, вероятно свързан със зловреден софтуер.

Към момента съобщението е получавано, както от малки профили, така и от такива със стотици хиляди абонати. На пръв поглед съобщението изглежда правдоподобно с всички отличителни за YouTube символи. В текста се споменава актуализация на правилата за монетизиране на клиповете и промяна на общите условия с прикачен линк, който трябва да отворите.

От YouTube заявиха, че това съобщение не се разпраща от тях, а екипът им вече разследва проблема, за да стигне до хората, които го изпращат и да ги спре. За момента от платформата препоръчват да преглеждате внимателно имейлите, които получавате и да не отваряте линкове, които ви се струват подозрителни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА