Last news in Fakti

13 Април, 2023 15:26 1 958 5

Пет автономни таксита се загубиха в мъгла и предизвикаха задръстване

  • waymo-
  • автономен автомобил-
  • автономни таксита-
  • cruise-
  • cruize

Колите са изчакали подобряване на атмосферните условия

Пет автономни таксита се загубиха в мъгла и предизвикаха задръстване - 1

Разработчиците на автономни автомобили посочват, че те са по-безопасни от конвенционалните коли с водач зад волана, тъй като използват сложна система от 360-градусови камери, радари и усъвършенствани технологии, които следят пътя във всяка секунда. И това вероятно е вярно, но когато наистина автомобилите следят пътя. Какво се случва, обаче, когато има гъста мъгла например и сензорите на колата се намират в неведение.

Отговорът на този въпрос получиха пет автономни коли на Waymo, които останаха блокирани за около 6 минути, след като гъста мъгла обърка системите им насред Сан Франциско. Първата кола е паркирала в средата на улицата, а другите просто са я последвали, блокирайки пътя за останалите шофьори, които всъщност са виждали какво се случва на пътя, въпреки мъглата.

От компанията заявиха, че в момента работят над ъпдейт, който да се справи с тези проблеми, както и с тези свързани с паркирането за бъдеще. В момента няколко компании изпробват технологиите си за автономни превози на пътя и това съвсем не е единствения случай, след като наскоро ви съобщихме за други проблеми с автономни автомобили, които отново блокираха кръстовище.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 2 Отговор
    Хахахахахахахахахахахаха голям майтап.

    Коментиран от #2

  • 2 Теле

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Кога ще ни стигнат американците
  • 3 Турбо

    8 2 Отговор
    Автопилота бил по добър от човека?
  • 4 бай Даньо

    2 4 Отговор
    Ха-ха-ха! Последната седмица има страшна мъгла дори в Лос Анжелос, пък в Сан Франциско сигурно е като в Землемория .... ха-ха-ха!
  • 5 инж Химик

    1 0 Отговор
    Кво се смеете? Нашите шофьори са по-зле. Малко мъглица да падне и карат с 50. Тук таме некой бусаджия камикадзе изпреварва в мъглата със 110-120. И двата типа шофьори са еднакво опасни и требва да им се прибират книжките.