Last news in Fakti

16 Април, 2023 11:00 2 359 4

Alibaba пусна собствен чат бот с невронна мрежа

  • чатбот-
  • alibaba

Чатботът ще може да работи както на английски, така и на китайски

Alibaba пусна собствен чат бот с невронна мрежа - 1

Alibaba, китайският технологичен гигант, обяви плановете си да пусне свой собствен чатбот с изкуствен интелект (AI), наречен Tongyi Qianwen. Подразделението за облачни изчисления на компанията ще интегрира чатбота във всички подразделения на Alibaba в близко бъдеще.

Първоначално планът е да се добави към DingTalk, приложението за съобщения на Alibaba. Чатботът ще може да работи както на английски, така и на китайски и да изпълнява набор от задачи, включително преобразуване на разговори от срещи в писмени бележки, писане на имейли и изготвяне на бизнес предложения. Alibaba каза, че иновацията ще бъде интегрирана и в Tmall Genie.

Интересът към този вид изкуствен интелект нарасна след стартирането на поддържания от Microsoft OpenAI's ChatGPT през ноември 2021 г. По-рано Google и китайският Baidu също обявиха създаването на свои собствени AI модели и пуснаха подобни чатботове.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гош

    17 2 Отговор
    Май, че филмът Терминатор, ще се окаже дейвствителност а не фантастика.
  • 4 смех

    3 6 Отговор
    Каква е таз невронна мрежа да са посмейме да или не ми то една гънка само