Last news in Fakti

4 Май, 2023 11:48 1 187 5

Япония инвестира в батерии и чипове за електрически автомобили

  • honda-
  • батерии-
  • електромобили-
  • инвестиции-
  • япония

Сред предложенията, планирани да бъдат субсидирани, е автомобилният производител Honda

Япония инвестира в батерии и чипове за електрически автомобили - 1

Министърът на индустрията Ясутоши Нишимура каза, че Япония ще предостави 1.8 милиарда долара субсидии за редица проекти за батерии и чипове, за да подобри сигурността на веригата за доставки. Правителството планира да разпредели до 184.6 милиарда йени (1.38 милиарда долара) субсидии за осем проекта, свързани с батерии, и до 56.4 милиарда йени за два проекта, свързани с полупроводници.

Сред предложенията, планирани да бъдат субсидирани, са автомобилният производител Honda Motor Co Ltd и планът на производителя на батерии GS Yuasa Corp да инвестира около 430 милиарда йени за увеличаване на производството на батерии, като министерството предоставя до 158.7 милиарда йени субсидии за проекти.

„Имаме големи надежди, че това ще доведе до стабилни доставки на акумулаторни батерии и насърчаване на GX (зелена трансформация) “, каза Нишимура.

Honda, GS Yuasa и тяхното 14-годишно съвместно предприятие за батерии Blue Energy Co Ltd заявиха в изявление, че планират да започнат производство през април 2027 г., като масовото производство ще започне през октомври 2027 г.

В документа се посочва, че първо ще започне изграждането на нова централа, чийто годишен производствен капацитет ще бъде най-малко 20 гигаватчаса (GWh). Все още обаче не е разкрито местоположението ѝ.

„Бихме искали да отговорим на широк спектър от търсене на батерии в Япония, което се очаква да расте в бъдеще, главно за BEV (електрически превозни средства с батерии) “, каза главният изпълнителен директор на Honda Тошихиро Мибе в изявление.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електричеството

    1 8 Отговор
    се произвежда от вездесъщата ГАЗ.Електрокарите зависят от нея.Вие я нямате.Само Русия я има в космически параметри.Я по-скромно,Туранага сан..
  • 2 руснаците

    4 1 Отговор
    са алчни, злобни, крадливи и разчитат само на крадени природни ресурси. Нормалните хора правят полезни неща.

    Коментиран от #3

  • 3 Джон

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "руснаците":

    Като китайците
  • 4 123456

    1 1 Отговор
    То и ние имаме един такъм нов завод за батерии , много е голям , ама е още на обещание ...
  • 5 Късно е либе за китка

    2 1 Отговор
    Всички неща за които японците са се сетили да започнат, изброени в тази статия, ще дадат плодове след най-рано 5 до 10 години. За справка toyota обещават твърдотела батерия приблизително от когато обещават и масови и евтини водородни автомобили от преди повече от 10 години.

    Някой от останалите производители оттогава произвеждат електромобили, други започнаха няколко години по-късно и вече безвъзвратно са закъснели, а японците сега се сетили да започват с първите си стъпки. Дали светът е готов да ги чака или ще си ги ползват само в япония както продължават да си ползват мобилни телефони с копчета и затова не бързат да разработват собствена марка смартфони? А бяха богове в електрониката през миналия век и само закостенялото им мислене ги провали!