Last news in Fakti

13 Юни, 2023 16:42 3 024 6

Ясно е в кои смартфони и кога ще се появи чипът Qualcomm Snapdragon 8 Gen3

  • qualcomm-
  • snapdragon 8-
  • gen3-
  • процесор

Иновацията ще бъде представена още преди края на тази година

Ясно е в кои смартфони и кога ще се появи чипът Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 - 1

Qualcomm се готви за представянето на мобилната платформа Snapdragon 8 от трето поколение - и вече обяви датата на събитието. Компанията пусна официален тийзър много преди обявяването, а самото то тази година ще се проведе по-рано от миналата.

Съдейки по изображението, процесорът Snapdragon 8 Gen3 ще бъде представен като част от събитието Snapdragon Summit, което ще се проведе от 24 до 26 ноември тази година.

Очаква се също така компанията да сподели подробности за новите ядра на Oryon с обществеността, да представи компютърния чип Snapdragon 8cx Gen 4 и да говори за ролята на AI в разработването на своите продукти.

Според онлайн източници, новият чип ще бъде произведен по технологията N4P. Говори се, че компанията тества две версии на чипа, едната от които има двойка "големи" Cortex-X4 ядра, но само едно (1+5+2) може да остане във финалната версия. На мобилната платформа се приписва и Adreno 750 GPU.

Вътрешен човек под псевдонима Digital Chat Station обяви кои смартфони първи ще получат новата платформа. Той твърди, че става дума за Xiaomi 14, vivo X100 Pro +, iQOO 12 серия, Redmi K70 Pro, OnePlus 12 и realme GT 5. Все още обаче няма официално потвърждение на тази информация.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    7 20 Отговор
    Какво стана с руското производство на смартфони. Сигурно същото като с колите.
  • 2 Джо

    4 16 Отговор
    Добре, че тайванците избягаха от комунизма, че да дават процесори на червените
  • 3 Щирлиц

    14 0 Отговор
    Супер, ако продължават така с подобренията. SD 8 Gen2 е икономичен, отвя А16 с gpu-то си, с AI, поддръжката на най-новите генерации (както винаги) на wi-fi -7 блутуут и т.н. Единствено, и с много малко изостава с cpu-то си от А16. Цепят просто!

    Коментиран от #4

  • 4 хаха

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Щирлиц":

    А16 ще го отвеете само в мечтите си

    Коментиран от #6

  • 5 Е46ца

    12 0 Отговор
    Къде са сега айфонджийте ,май мълчат.С техните телефони за по 2000+ лв, а параметри на китаец за 300лв.Как е с 4гб рам в 2023г. А ? Хахах.
  • 6 Щирлиц

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "хаха":

    Ами единствено и с много малко отстъпва на А16 с cpu-то за сега. С gpu-то вече го отвя отвсякъде , факти!!! А и аз вече се готвя за wifi7 рутер. Очаквам с нетърпение следващия им soc.