Last news in Fakti

14 Юни, 2023 12:18 1 629 10

Новите iPhone-и ще разпознават проблеми в автомобила с удобна функция

  • apple-
  • ios-
  • iphone-
  • look up-
  • функция-
  • символ-
  • автомобил

Камерата на телефоните ще разчита символите на таблото

Новите iPhone-и ще разпознават проблеми в автомобила с удобна функция - 1
Снимка: Shutterstock

Както най-вероятно знаете, Apple представи iOS 17 по време на своята годишна конференция за разработчици в началото на юни и сподели част от важните промени които ще видим в софтуера. Разбира се, презентацията не бе напълно подробна около всички новости, които ще видим в iOS 17 и изглежда едно от тях е останало скрито от Купертино.

Става въпрос за нова функция, която може да улесни изключително много собствениците на автомобили за които символите на таблото не са особено разпознаваеми. Според потребител в Reddit с името yahlover, iOS 17 ще има функция наречена Auto Symbol, като част от функционалността Look Up.

Според наличната информация, ще може да сканирате символите, които светнат на таблото на колата, а системата ще ги разпознава и с помощта на Siri ще ви показва какво точно означават. По този начин телефонът ви ще търси информация в интернет за тях, значението им и проблемите, които могат да показват. Към момента опцията е налична само за разработчици, които използват бета версията на операционната система, но се очаква тя да стане достъпна за всички смартфони с iOS 17 тази есен.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    - Скъпи, светна една лампичка на таблото !
    - Коя?
    - Тази с лампата на Аладин!
  • 2 Редник

    10 4 Отговор
    Този сайт има ли редактор. Пише се Айфон, Епъл и т. н. Вие българи ли сте или чужденци. О неразумни... казва Паисий...

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Хмм

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Редник":

    то точно това е задължението на редактора да ни вади очите с английски думи и други побългарени латинщини или гръцко-произходни такива които си имат ясно и конкретно название/обяснение с поне една бълграска дума като изключим диалектите които не-случайно се презират

    Коментиран от #4

  • 4 джо

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хмм":

    Западните диалекти са хубави, но в източните има турско влияние. Те затова мякат в източна България, защото по време на турското робство българския език там е бил екзотичен, демек - ползвал се е основно турския, а в домовете си хората са говорили някаква смесица между българо-турски. Днешните мякащи селяни дължат този неприятен навик на турците.

    Коментиран от #6

  • 5 Механик

    13 2 Отговор
    Начи, шилето не може да научи какво означават 10 символа на автомобилното табло и за това се налага телефона му да му обясни нещата?
    И после ми разправяйте, че тия телефони и"приложения" не са направени за хора с умствен дефицит.
    Те за това и ни слагат автоматични трансмисии, "халдекси", "он деманд"-функции и ви махат воланите и лостовете. Щото интелекта ни е станал на ниво първокласник.
    Колите станаха по-умни от нас, щото така трябва. А ние се радваме на нововъведенията и продължаваме да се спускаме надолу по еволючионната пързалка.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 скоро акъл

    1 4 Отговор
    този па механик бил, много мислиш остави мисленето на изкуствения интелект и телефона ще ти каже какво да правиш. И не ти трябват никакви знания и умения, скоро всички ще изглеждаме като консерви във фабрика - ЩЕ ДОЙДЕ АКЪЛ СЛЕД ВРЕМЕ
  • 9 Щирлиц

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    То неслучайно на американците им пише " Walk/Dont walk" по знаците да не вземат да се объркат.

    Коментиран от #10

  • 10 джо

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Щирлиц":

    Ахаха, има и по-зле. На комунетата в Източна Европа им слагат картинки с човечета :))