Last news in Fakti

3 Юли, 2023 18:14 3 008 12

Изключително рядък iPhone отива на търг

  • apple-
  • iphone-
  • търг-
  • продажба

Моделът е от първите версии с 4GB място за съхранение

Изключително рядък iPhone отива на търг - 1

Рядък iPhone от първо поколение отива на търг по-късно този месец, а експертите очакват той да постави нов рекорд за най-висока цена на смартфон от това поколение. По-специалното на това устройство е, че то е от най-първите бройки продавани от компанията на Джобс и доказателство за това е паметта му за съхранение.

Докато повечето подобни смартфони разполагат с 8GB място за съхранение, то този смартфон е с двойно по-малка платка и разчита на 4GB пространство. Такъв модел се е продавал само в периода от 29 юни 2007 година до 5 септември същата година, преди да бъде изтеглен окончателно от пазара.
Конкретното устройство е в напълно оригинален вид с непокътната кутия и прозрачно фолио, а експерти очакват цената му да достигне до над 100 хиляди долара. Който и да го купи, то вероятно той ще го запази в това му състояние с очакванията цената му да се вдига.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    3 16 Отговор
    Помня 2008 година, когато колегите си ги носиха от Америка, как го гледахме като някакво божество. Толкова много исках Айфон. За съжаление първият ми Айфон беше 6, който беше последния Айфон, в който Стив Джобс има участие. Беше хубав, много тънък, макар, че се огъваше, ако седнеш върхъ него, но беше страхошен! Все пак най-добрият Айфон за мен си остава втората четворка - 4S.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Бухахах

    11 1 Отговор
    Вземайте пуканките че джоньо почна с веселбите. Божество вика хахахахахах ама сте ми....хахахаха. Иначе пакета съдържа зарядно и още не спасяваха планетата. Ама заедно с Джобс умря всичко позитивно в Епал
  • 3 Кажи честно,

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    божество ли е бил? 🙈 По-същото време ползвах N95 на Нокия с перфектна Карл Цайс камера, с 16 гига карта с памет, филмите с българско аудио си ги въртях през Core плеъра и Смарт плеъра със субтитри, като ги гледах през телевизора посредством TV out. Имаше wi-fi, GPS добър (безплатен) за онова време. И най-важното, пусках си телевизора и булсата (кабелната) през инфра-червения порт. Я се скрий с тази огризка! 😂

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 4 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    Колега, само да ти кажа че при мен ,вече си достигнал ниво да ти давам минус и след това да ти чета глупостите! Имах приятел , който като теб постоянно носеше поди, фони и т.н. Никъде не може да се свърже с нищо,аудиото слабо, докато зареди списъка-купона увехнал! Навигацията му беше пълен да не казвам какво, винаги показваше 2 четички по-малко обхват от моя Алкател....малка подробност, че след Краси Стойчев вместо Сименс,почнаха да слагат клетки на алкател...Така , че провери си сега да не би да слагат клетки Хуавей и да не би да ти трябва такова устройство за да имаш съвместимост!
  • 5 Знайко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кажи честно,":

    Евала. Аз малко закъснях с моята Nokia 808, но си имам HDMI и приложение BigScreen . След като тубата си смени енджина на HTML браузърите ми спряха да плейват видеа, но има ново приложение за Simbian , казва се Jtube , което си плейва всичко през нейтив плеъра. За камерата да не говорим! Купих на жена ми Хонор-телевизор и с неговата камера, като дадеш на зум , образа става на квадрати. Тя си има Nokia N8 за да си снима видеа и да говори и каза ,че никога няма да си сложи СИМ-а в Хонора! Някой да пита Джон дали е чувал за телеметрия и кой производител е най-напреднал в тази област!
  • 6 Знайко

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кажи честно,":

    Един съвет. Можеш да си купиш от най-бързите карти и инсталирайки приложенията на картата се получава , че те работят по бързо отколкото ако ги инсталираш на c-то, което е с бавни чипове от година на производство. На моята 808 , която е 3G телефон и сложих 4G карта и сега си показва 3.5G. Тоест някой в Нокиа се е сетил, преди да има 4G , като сложиш по-високо от 3G да ти покаже , че е по-бърза връзката! Купих и Sandisk супер-дупер SD карта и всичко от картата лети, а което е инсталирано на C-то и Е-то става с леко изчакване. Успехи с тунинга!
  • 7 Кажи честно,ама наистина

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Кажи честно,":

    Къде е Ейпъл сега,а къде Нокиа.Дали има база за сравнение.Единия е най-продавания в света,а другия го подаряват при договор.Някаква база за сравнение?
  • 8 Джон

    3 11 Отговор
    Колко копчета трябаше да сложат на нокията, за да упраляваш? Всички марки тръгнаха да имитират Айфон, не Нокиа. Симбиан е нещо антично, дървено. Софтуерът на Айфон беше лесен за използване, удобен, той изпревари другите софтуер с 5 години. Затова не беше нужно да прочетеш една книга упътване, за да ползваш iOS. Айфон имаше по-голям екран, уеб страниците се виждаха по-добре, зареждаха се по-бързо. Сайтчета като Гугъл Мапс не се зареждат на нокиата, заради "out of memory" грешка. 11 клика са нужни на нокита, за да отвориш гугъл мапс (който и без това не работи), а колко на айфон? Мулти тач, предиктив киборд, Хората се наслаждаваха на Айфон, искаха го. Казвате, че било реклама. Ама без хубав продукт няма реклама!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    1 7 Отговор
    Кога някой дроид ще стигне до търг? Никога.

    Коментиран от #11

  • 11 Хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    А трябва ли? 🤣 Да речеш совалка да е ами то
    чок прост телефон.

    Коментиран от #12

  • 12 Иван

    1 11 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Ако е предшественик на нещо значимо като смартфона е желателно, да.