Last news in Fakti

16 Юли, 2023 11:31 1 709 3

Автономни ID.Buzz ще се движат по улиците на Мюнхен

  • vw-
  • id.buzz-
  • volkswagen-
  • автономно шофиране-
  • автономен автомобил

Тестовите прототипи ще имат човек зад волана

Автономни ID.Buzz ще се движат по улиците на Мюнхен - 1

Volkswagen разширява тестовете на автономни автомобили и в Европа и само една седмица след като обяви програмата за тестване на автономни ID. Buzz прототипи в Остин, Тексас, автопаркът се разширява и от другата страна на Атлантическия океан, в Мюнхен, Германия.

Първите тестове по обществени пътища ще започнат през следващите няколко седмици. Представители на правителството, журналисти, държавни органи и бизнесмени ще заемат местата на пътниците, за да усетят „вкуса“ на автономното бъдеще. Докато ID. Buzz AD (Autonomous Driving - автономно шофиране) ще се движи сам, зад волана през цялото време ще седи човек, който ще контролира системата и ще следи дали всичко върви по план.

Електрическите ID.Buzz са със същата черно-жълта окраска като тези, които се тестват в САЩ. Освен това те имат четириместен салон и са оборудвани със системата за самоуправление на Mobileye. Допълнителният хардуер в сравнение със стандартните модели ID.Buzz включва монтирани на покрива камери, радар и лидар. Те са достатъчни, за да се достигне ниво 4 на автономност, което е само на една стъпка от пълната автономност (ниво 5).

От VW твърдят, че прототипите могат да се произвеждат в големи количества, след като са готови за серийно производство. Разширяващият се тестов парк в Европа и Северна Америка допринася за събирането на данни от различни сценарии на шофиране в градска среда. В Германия първата компания, която се възползва от предимствата на ID. Buzz AD прототипи, е MOIA, която от 2019 г. е дъщерно дружество на VW Group.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешките ще

    6 0 Отговор
    завършват с погребения. Рано ви е за безпилотно движение в открит трафик.
  • 2 Калпазанин

    3 1 Отговор
    Много ми интерсно ако се спука гума на натовсрено кръстовище в пиков час на adac ли ще се обади?
  • 3 Кико

    1 0 Отговор
    Че те се движат от декември 2021, казвам го със 101% сигурност. Виждал съм ги в Schwabing тоест в центъра на града