Last news in Fakti

20 Юли, 2023 12:48 7 312 8

Собствениците на Rolls-Royce Spectre ще трябва да зареждат батерията само 12 пъти годишно

  • rolls-royce-
  • spectre-
  • зареждане

В домашни условия батерията с капацитет 102 kWh се зарежда за по-малко от 11 часа

Собствениците на Rolls-Royce Spectre ще трябва да зареждат батерията само 12 пъти годишно - 1

Rolls-Royce вярва, че обхватът на електрическата кола е от значение само за онези, които не могат да си позволят кола като предстоящото купе Spectre. Според компанията, дори при пробег от едва 420 км, собствениците на луксозната електрическа "двувратка" ще трябва да зареждат батерията само веднъж месечно. И работата не е там, че клиентите на марката не карат много. Просто те обикновено имат средно по седем други коли.

По данни на Rolls-Royce средният годишен пробег на автомобилите на марката е 4800 км. Ако разделите това число на автономния пробег на Spectre, получавате 11.5 зареждания на година. Освен това батерията на купето може да се зарежда и от домашния терминал на 11 kW. Според производителя батерията с капацитет 102 kWh се зарежда за по-малко от 11 часа. „Консиерж услуга“ обаче ще напомня на собствениците за необходимостта от свързване на батерията за зареждане.

Но ако внезапно някой от тях или шофьорът на Spectre реши да спре на обществена станция за зареждане, то той ще изгуби само 34 минути, за да напълни батерията от 10 до 80% капацитет. Освен това, продуктовия мениджър на Rolls-Royce Spectre US Родри Худ, заяви: „очаква се публичен партньор, предлагащ безплатно зареждане“.

Производството на Rolls-Royce Spectre е планирано да започне през четвъртото тримесечие на 2023 г. В моделната линия на марката новостта ще замени четириместното купе Wraith. Автомобилите имат подобна форма на каросерията с врати, които се отварят срещу посоката на движение. Повече за първия електрически Rolls-Royce, може да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдеее

    26 3 Отговор
    И тия се изпейpacтиха!
  • 2 Тоалетната хартия

    32 1 Отговор
    Накратко, това е кола, която не ти е нужна, но си сноб...

    Коментиран от #8

  • 3 123456

    8 4 Отговор
    На бензиностанцията зареждам за 10 мин и нямам подсказка за празен резервоар ....
  • 4 123456

    29 2 Отговор
    и нещо друго - тия с по 7-8 коли ( всяка по -300-400 коня) са се загрижили за природата , сещаш ли се

    Коментиран от #5

  • 5 Да и

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "123456":

    една такава се чака в Пловдив от над година....
  • 6 Азазел

    9 1 Отговор
    Пред блока има няколко паметника, които от над година не са зареждани 🤣
  • 7 Знайко

    2 0 Отговор
    Зарежданията им са много малко, защото почти не се карат и затова няма кво да се хабим да я правим енергийно адекватна! Браво ве, ама какви умници сте само! Кой ви купи...БМВ ли беше? Браво и на тях!
  • 8 Ясно е

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тоалетната хартия":

    за всички че такива автомобили и другите от този клас се купуват за да демонстрираш "висок статус" в обществото. Друг е въпроса дали Обществото въобще го интересува човека х какъв статус има :-D