Last news in Fakti

26 Юли, 2023 11:45 1 867 2

Нов сферичен робот, който може да лети и да се търкаля по земята (ВИДЕО)

  • робот-
  • дрон-
  • джаджа

Revolute Robotic се надява да продаде HMR като автономен инспекционен робот за затворени пространства

Нов сферичен робот, който може да лети и да се търкаля по земята (ВИДЕО) - 1

Базираната в Аризона Revolute Robotics представи забавен, но и ефективен хибриден мобилен робот (HMR), който представлява въртяща се сферична клетка с мултикоптер вътре в нея. Разработката е полезна за екстремни ситуации: в минната индустрия, за оценка на структурната цялост на стари мини и, разбира се, за операции по издирване и спасяване.

Дронът е прикрепен към сферичния екзоскелет с два жироскопични шарнирни пръстена. Монтажът позволява на конструкцията да се търкаля във всяка посока, а екзоскелетът е достатъчно лек и издръжлив, за да абсорбира падания и да предпазва електрониката на устройството от силни вибрации при бързо движение по неравен терен. Освен това HMR може да излита, за да преодолее препятствия, които са твърде високи, но енергийните разходи за летене са около пет пъти по-високи, отколкото при движение по равна повърхност, така че роботът предпочита да се търкаля в повечето случаи.

Revolute Robotic се надява да продаде HMR като автономен инспекционен робот за затворени пространства, като го предлага с персонализиран полезен товар от камери или различни сензори. Компанията вече е събрала около $115 000 чрез инвестиционната кампания на StartEngine за групово финансиране. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тапа Нар

    4 1 Отговор
    нещо като Пинокио на Росенец е явно
  • 2 12345

    0 2 Отговор
    Това ще го издуха вятъра.