Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 11:52 2 922 4

Започнаха продажбите на 5-метровия трансформиращ се робот за $3 000 000 (ВИДЕО)

  • робот-
  • трансформър-
  • япония

ой се захранва от батерии и може да превключва между режим на превозно средство и робот, но изисква оператор

Започнаха продажбите на 5-метровия трансформиращ се робот за $3 000 000 (ВИДЕО) - 1


Токийският стартъп Tsubame Industries представи трансформиращ се робот ARCHAX с височина почти 5 метра. Той се захранва от батерии и може да превключва между режим на превозно средство и робот, но изисква оператор, който да го управлява.

Дизайнът на ARCHAX е вдъхновен от аниме франчайза Gundam и включва малко отделение, в което се помещава седалката на пилота, заобиколено от множество екрани. Те съдържат важна информация, включително данни за скорост, ъгъл на наклон на тялото, живот на батерията, както и изображение, което се излъчва от девет камери, вградени в корпуса на трансформатора и дава почти пълен изглед.

Два педала се използват за управление на движението, а в „роботен режим“ пилотът може да движи манипулаторите ARCHAX с помощта на набор от джойстици. Отбелязва се, че максималната скорост на трансформатора е 10 км/ч. При влизане в режим превозно средство, предните и задните колела на робота се движат съответно напред и назад, а седалката на пилота се накланя на 17 градуса, за да поддържа изправена позиция.

Tsubame Industries се готви да представи ARCHAX на Japan Mobility Show този месец в Токио. Екипът се надява да продаде пет от тези роботи, всеки на стойност 3 милиона долара. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 0 Отговор
    Напълно безсмислен.

    Коментиран от #4

  • 2 Aлфа Вълкът

    6 0 Отговор
    Играчка за милионери, ама видеото нищо не показва, ще има ли хала да идеш с него до офиса?
  • 3 Милениум

    1 0 Отговор
    Ерата на контролираните човеци и безконтролните технологии.
  • 4 Коментатор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Цялата им държава на тия същите е такава, но тихо, че да не ни налазят жълтопаветните зомбита!