Last news in Fakti

24 Август, 2023 14:03 4 838 4

Ето ги новите Type-C кабели за iPhone 15

  • apple-
  • usb-
  • type-c-
  • iphone

Те ще бъдат ограничени до 20W

Ето ги новите Type-C кабели за iPhone 15 - 1

Apple ще започне да използва USB Type-C кабели за своите нови „айфони“ и сега в интернет се появиха първи кадри и данни за тях. Изследователят Majin Bu съобщава някои добри новини, като например, че новите кабели няма да използват MFi чиповете на Apple за проверка, така че кабелите и аксесоарите на трети страни няма да бъдат ограничени.

Той също така потвърди, че iPhone 15 и 15 Plus ще имат само портове, поддържащи USB 2.0. Това означава, че те ще бъдат ограничени до 480Mbps скорост на трансфер на данни, същата като на сегашния Lightning порт. Зареждането също ще бъде идентично, с максимална мощност 20 W. Въпреки това Apple ще включи висококачествени кабели USB C-to-C с обикновените iPhone-и, с дължина 1,6 м в сравнение с 1 м за Lightning кабелите, които идваха с предишните iPhone-и.

Те ще поддържат Power Delivery 3, така че собствениците ще могат да зареждат и по-мощни устройства на Apple като iPad и дори MacBook с тези кабели.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    27 7 Отговор
    Ахамс, разбрах...правим само 20 вата зареждане, но пък ви даваме още 50 см кабел, за да не се налага да клечите, щото няма да стане бързо тоя номер с зареждането:) браво ве айпъл....те китайците и панджабитата по умни от вас, хората дават 40 вата зареждане! А, да не пропусна-така наречения светкавичен порт е ограничен!!! Ами да вземете да му смените името ли, кво ли....Взеха да продават на цял свят и забравиха ,че клиентите им са претенциозни...ами вече ще продава някой друг значи!
  • 2 петко

    21 9 Отговор
    Много им са качествени кабелите,затова на всеки месец айфонаджийте си купуват нов!

    Коментиран от #4

  • 3 "НОВИТЕ" тайп С

    15 1 Отговор
    Малко пародия викам
  • 4 Унуфри

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "петко":

    Правят кабелите от рециклирани материали по предлог - екология докато всички знаем, че го правят да може хората да си купуват нови т.е. с цел печалба. На третия месец и почват да се ронят и да остават буквално по оголени жици. Да не говорим, че ако стоят на слънце процеса по ронене на външния "еко" слой бива събарян и за по-малко време. Отделно пък им се търкат пиновете и спират да зареждата. Една торба с кабели на топка имаме на работа от 5-6 човека за 1 година. Дано новите не ги правят така, че си е жива подигравка!