Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 13:10 2 168 2

Ford патентова сенници, които могат да счупят стъкло

  • ford-
  • патент-
  • сенник

Мярката за безопасност е интегрирана в пантата

Ford патентова сенници, които могат да счупят стъкло - 1

Ford е един от най-често срещаните автомобилни брандове в системата за подаване на патентни документи в САЩ и сега американците отново се записаха там с ново изобретение. Става въпрос за нов тип сенници, които могат да послужат като инструмент за счупване на стъкло в случай на катастрофа, разказват колегите ни от motor1.com.

Патента, който на пръв поглед изглежда доста прост, всъщност може да е много полезен, ако по някаква причина останете затворени в автомобила без да успеете да отворите някое от стъклата си. Документите са подадени на 10 октомври и както винаги, не знаем дали те ще достигнат до серийно реализиране и ако да, кога ще се случи то.

Документите и скиците към тях показват част от едната панта, която е със заострен край, подходящ за счупване на стъклото. Подобни чукчета са задължителни в някои държави за автомобилите, докато много от вас вероятно са ги виждали в автобуси, включително и в България.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко речи?

    5 2 Отговор
    И какво му е новото, че ще го правят на патент?!?
  • 2 Големо

    2 1 Отговор
    Откритие .
    Във всеки автобус го имаше , чукче за чупене на стъклото при нужда.