Last news in Fakti

15 Август, 2023 10:11 10 388 7

Porsche изобрети нов ауспух

  • porsche-
  • ауспух-
  • патент

Иновацията подобрява аеродинамиката на автомобила

Porsche изобрети нов ауспух - 1

Porsche кандидатства за патент за ауспух, който може да подобри аеродинамиката на автомобила. Тази технология може да се появи в следващото поколение на спортния автомобил 911. Това се съобщава на уебсайта CarBuzz .

Патентът описва дизайна на ауспуха, който едновременно ще действа като заден дифузьор. За целта той ще получи аеродинамична форма.

Porsche изобрети нов ауспух

Според проекта ауспухът ще бъде оборудван с елемент, който ще насочва въздуха. Благодарение на това ще бъде възможно колата да се повлияе на притискащата сила. Елементите на иновацията могат да се регулират ръчно или автоматично.

Проектираният от Porsche ауспух ще има вдлъбнатини и ръбове, предназначени да рационализират въздушния поток от дъното към задната част. Тази технология може да се приложи към различни изпускателни системи.

Porsche изобрети нов ауспух

Трябва да отбележим обаче, че тази технология все още е в ранен етап на проектиране. Инженерите трябва да решават много проблеми, които могат да възникнат по време на производството.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    12 11 Отговор
    Такива глупости могат да "изобретят " само немците в концерна фолксваген .

    Коментиран от #4, #5

  • 2 тока дойде

    4 6 Отговор
    дойчувци събудете се

    Коментиран от #6

  • 3 12345

    4 5 Отговор
    Да го направят в предната част и да минава през тавана до края, за аеродинамиката.
  • 4 Пилоте на Кросвагон

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    хайде поспри се и се замисли малко какви ги плешиш и пишеш и за коя марка/модел...
    То бива бива излагане и избиване на незнайни комплекси, ама това вече вашето е само и само да се каже нещо...
    911-ката е много много сериозен автомобил през всичките си еволюции и няма нищо общо с шир-потребите: Кайен, Макан, Панамера и т.н.....
    И преди да ми се напъваш на тема итал коли - имал съм, засилвал съм и съм строшил такива, поне няколко пъти повече от теб....
  • 5 Пилотът Гошу

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Ти па къде ръгна с тея кошници, дето се разпадат като ги подкараш сериозно? Освен да парадирате с тях, за друго не стават... 911, даже най-обикновената, става буквално за всичко, включително да обърнеш няколко обиколки из пистите. За GT2/3 и RS версиите пък въобще да не говорим. Любимият ти концерн дори няма смелостта да се пробва на Ринга примерно, не било нужно... Естествено, че не е, когато ти купуват колите за престиж само, не заради качествата им. Добре че разни випаджии се връзват да ги купуват, щото им лъскат имиджа, демек сами се хвалите... между вас си ...
  • 6 Пилотът Гошу

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "тока дойде":

    Е па купи си прахосмукачка, остави нас гламавите с остарелите техники ... Ма га настигнеш възможностите се обади.... Засега само лаете. Освен за градски транспорт за друго не ставате.

    Коментиран от #7

  • 7 Ха ха, тъпа пропаганда!

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пилотът Гошу":

    Къв пилот си ти бе, свиневъд!