Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 10:23 2 578 4

Eлектрическа лодка за половин милион евро с "пълнеж" от бъдещото Porsche Macan (ВИДЕО)

  • porsche-
  • macan-
  • лодка-
  • frauscher x porsche 850 fantom air

Начална цена: 561 700 евро

Eлектрическа лодка за половин милион евро с "пълнеж" от бъдещото Porsche Macan (ВИДЕО) - 1

Австрийци пуснаха лодка с "пълнеж" от електрическото Porsche Macan. Моторната лодка Frauscher x Porsche 850 Fantom Air е оборудвана с батерии с капацитет 100 киловатчаса и електрически мотор с мощност 544 конски сили и така комплектована може да плава без презареждане над 100 километра.

Лодката има и четири профила на движение, от такъв за акостиране до високоскоростния Sport+, както и кокпит, проектиран от студиото на FA Porsche. Сега австрийската корабостроителница Frauscher Bootswerft отвори поръчки за електрическата лодка Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, която се продава за 561 700 евро.

Моторната лодка, както подсказва името, е построена в сътрудничество с Porsche и не спира с декора и дизайна на контролната станция. Лодката споделя някои от компонентите си за задвижване с предстоящия електрически Macan. Това включва 800-волтова батерия с капацитет от 100 киловатчаса, както и електрически мотор с пикова мощност от 544 конски сили и постоянна мощност от 231 конски сили.

Паралелите с автомобилите Porsche не свършват дотук, тъй като лодката предлага избор от четири режима на шофиране: Dock, Range, Sport и Sport+. Всеки има своя собствена крива на реакция на газта и ограничение на скоростта. Така че „швартовият“ няма да ви позволи да ускорите над осем възела или 15 километра в час, а в Sport+ ограничителят ще работи само при 85 километра в час.

Едно зареждане е достатъчно за 45-100 километра, в зависимост от скоростта, така че плаването от Монако през Кан до Сен Тропе е напълно възможно. Но тогава все пак трябва да презаредите и ако намерите зарядна станция с мощност 250 киловата, тогава зареждането на батерията до 80% ще отнеме по-малко от половин час.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    4 0 Отговор
    Реклама тип - ние сме най-добрите и иновативните, т.е. дайте ни 1 куфар с пари?! А в същност са нищо повече от поредните популисти!

    Времена, в които Германия отваря въглищните си централи, да рекламираш електрички на батерии от gsm-и (издържащи няколко години), е меко казано д.билизъм!

    Но това е начинът по който работи капитализмът!
    Ако няма постоянна печалба значи край с фирмата?!
    На планета с ограничени ресурси няма как да има постоянен ръст на печалбата!

    Моментално да се спира тая система, трилионери и милиардери в кауша, а финансите им да се разпределят по света!
    Не може 90% от благините по света да са концентрирани в шепа алчни хора!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хбсбс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Дори и да увеличат още производството на ток с въглища, пак ще понижат общият капацитет на вредни емисии. Лодката е куца де.. гребла ако няма, особено :D
  • 3 Йхдхд

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Но съм напълно съгласен с последната част на коментарът Ви..не чак по този краен начин, разбира се.
  • 4 Смешка

    0 0 Отговор
    544 кс и при режим спорт ограничена до 85км. Какъв е смисълът? На мен ми убягва. Че и 100км диапазон на плаване!? Още по безсмислено. Предлагам да не коментираме че е електрическа. И в това няма смисъл или нещо позитивно.