Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 13:11 1 720 1

Умна електрическа лодка с адски висока цена

  • лодка-
  • електрически плавателен съд

Arc Sport ще струва $258 000

Умна електрическа лодка с адски висока цена - 1

Създадена от бивш инженер на SpaceX, стартиращата компания Arc си постави за задача да произвежда електрически спортни моторни лодки. Това е популярен вид водно забавление сред природата и затова е важно да се минимизират екологичните щети от работата на техните двигатели. Новата лодка Arc Sport е насочена към нарастващия сектор на уейкбординга - каране на дъска зад лодка, която създава вълна. Въоръжена е с мощен електрически двигател, но не всеки може да се справи с цената ѝ.

Умна електрическа лодка с адски висока цена


Лодката Arc Sport е с дължина 8.5 м и може да побере 15 пътника. Електрически мотор с мощност 570 к.с. има два пъти по-голям въртящ момент от повечето първокласни спортни моторни лодки. Капацитетът на батерията е 226 kWh. Компанията изкуствено ограничава максималната скорост на лодката до 40 мили в час (64 км/ч), въпреки че някои собственици потвърждават възможността за ускоряване до по-високи скорости.

Умна електрическа лодка с адски висока цена


Лодката има автоматизиран покрив за удобно плаване при всякакви метеорологични условия, както и вградена аудио система и голям дисплей за управление на плавателния съд. Вградената операционна система и приложения непрекъснато се подобряват и актуализират. Според разработчиците, с течение на времето лодката ще стане по-умна и по-добра. Тя никога няма да остарее, за разлика от бензиновите си аналози. Те започват да стареят веднага след покупката и Arc Sport ще работи все по-добре от година на година, твърдят от компанията.

Умна електрическа лодка с адски висока цена


Вече се приемат поръчки за лодката Arc Sport. Доставките ще започнат по-късно тази година. Исканата цена е $258 000. Това е много и е очевидно, че не е за всеки. Компанията обаче е получила инвестиции от лица като Уил Смит, Кевин Дюрант и Шон „Диди“ Комбс, както и фондове за рисков капитал Eclipse Ventures, Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital, Menlo Ventures и Abstract Ventures. Общо Arc привлече $110 милиона инвестиции, за което заслуга има силния инженерен екип, който идва в Arc от Tesla, Rivian, SpaceX, Lyft, Brunswick и MarineMax.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адски висока скорост,

    0 0 Отговор
    почти, колкото на една MTM 32 с два Меркюри Верадо по 450 к.с. всеки!!!