Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 11:55 1 398 0

Лодка, приличаща на суперкар, която може да се движи и на сушата

  • лодка-
  • въздушна възглавница-
  • амфибия

Иновацията е дело на VonMercier и се нарича Arosa

Лодка, приличаща на суперкар, която може да се движи и на сушата - 1

Стартъпът VonMercier разработва много необичайно превозно средство, наречено Arosa. Това е електрическа лодка, оформена като спортна кола, но без колела. Движи се по земята благодарение на въздушната си възглавница.

Официалната продуктова страница посочва, че Arosa се помещава в формовано тяло от въглеродни влакна, допълнено от дървени вложки, които действат като палуба. На дъното на съда е монтирана въздушна възглавница, която му позволява да се движи не само по вода, но и по трева или дори на сняг, а също и самостоятелно да се натовари на голяма яхта.

Лодка, приличаща на суперкар, която може да се движи и на сушата

Благодарение на три двигателя с обща мощност от 240 конски сили, Arosa може да достигне крейсерска скорост до 32 км/ч и да ускори до максимум 80 км/ч. В зависимост от капацитета на батерията от 18 или 36 kWh, обхватът на плаване на лодката е съответно 64 км или 129 км.

И можете да презареждате превозното средство от обикновени станции за зареждане на електрически превозни средства. Arosa ще струва доста. Цената на базовата версия е 200 000 долара, докато за конфигурацията от най-висок клас производителят иска 249 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА