Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 10:15 1 557 1

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе"

  • porsche-
  • 917/20-
  • розово прасе-
  • кайтсърф-
  • duotone

Спортното оборудване отдава почит на състезателното Porsche 917/20

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе" - 1

Porsche, заедно с Duotone, пусна крило за кайт сърф в стила на легендарното „прасе“. Porsche отдавна е надхвърлила ролята си само на производител на автомобили и си сътрудничи с много компании от различни индустрии, произвеждайки както маркови аксесоари, така и създавайки дизайни за продукти на трети страни.

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе"

Един от последните такива проекти представлява хвърчило, разработено през 2022 г. съвместно с производителя на оборудване за кайт Duotone. И този път компаниите направиха съвместна лимитирана версия в емблематичния стил „прасе“. Част от приходите от продажбата на марковите кайтове ще отидат за програма за подкрепа на млади таланти в кайтсърфа.

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе"

Хвърчилото е вдъхновено от състезателния прототип Porsche 917/20, наречен "Розовото прасе" или "Голямата Берта", който се състезава в 24-те часа на Льо Ман през 1971 г. И въпреки че колата не само не спечели състезанието, но дори не стигна до финала, тя завинаги влезе в историята поради необичайния си дизайн.

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе"

Porsche 917/20 е плод на сътрудничество между Porsche и френската компания SERA, които решиха да комбинират предимствата на късата и дългата версия на 917. Автомобилът получи нова каросерия, но основната характеристика беше ливреята.

Porsche направи кайт в стила на легендарното "прасе"

Дизайнерът на Porsche Анатол Лапин избира розов цвят на корпуса и етикетира всяка част в съответствие с диаграмата на рязане на свински труп. Този дизайн формира основата на хвърчилото от Duotone, в което както дъската, така и платното получиха "свинско" оцветяване. Кайтсърфът ще бъде произведен в тираж от 360 екземпляра - в чест на максималната скорост от 360 километра в час, която Розовото прасе постигна в състезанието Льо Ман.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро про100 кайтъра

    2 0 Отговор
    искам го това прасе!