Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 12:09 5 235 8

Самоходна каравана от Apple, Tesla и Volvo (ВИДЕО)

  • каравана-
  • кемпер

Pebble Flow EV е най-новото изобретение в света на кемперите и караваните

Самоходна каравана от Apple, Tesla и Volvo (ВИДЕО) - 1

Караваната Pebble Flow е може би най-напредналата в технологично в света. Тя е съвместна разработка на Apple, Tesla, Cruise, Zoox и Volvo и поради тази причина не е чудно, че изглежда толкова страхотно и е пълна с иновативни технологии.

Pebble Flow може да се движи и сама - за целта той е оборудвана с два двигателя, които подпомагат двигателя на колата, която я тегли. Двумоторната система на кемпера включва системата Magic Hitch, която позволява на Pebble Flow да се закачи за автомобила и да се откачи, както и да се намести на избраното място.

Електрическите двигатели се захранват от 45 kWh батерия, разположена под пода на караваната. В батериите има достатъчно енергия за захранване на всички електрически уреди в кемпера. Батерията може да се зарежда с помощта на зарядни устройства, соларни панели и по време на теглене, когато електрическите двигатели действат като генератори.

Pebble Flow може да побере до четирима души. Караваната е оборудвана с душ, тоалетна, индукционен котлон, микровълнова печка, хладилник и 140-литров запас от чиста вода. Компанията казва, че аеродинамиката на Flow е три пъти по-добра от тази на другите ремаркета, въпреки че иновацията е доста голяма: Пътническото автономно ремарке е 7 620 мм дълго, 2 286 мм широко и 2 641 мм високо. Общото му тегло е 2 812 кг. Pebble Flow обаче не е евтин. Цената му варира в диапазона от 109 000 до 125 000 долара. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тралала

    4 1 Отговор
    Ммм, Китайски телефон, Китайска батерия от Китайски производител на автомобили за има няма 250 бона. Добре поне, че е самоходна, щото БМВто е за сервиз.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тралала":

    Явно ще си доста учуден , ама цената и на повечето други каравани от тоя клас е около и над 100 000 долара , което всъщност е 170 до 200 бона , а не 250 , цената не е в евро !! И къщата в клипа струва поне 10 пъти по толкова , както и колата , която дори струва повече , а се сменя на 4-5 години максимум и има един куп други разходи , а караваната обикновено изкарва 10-15 години , че често и два пъти по толкова ! Изобщо се буташ във влак , за който си има достатъчно пътници , но категорично не е за теб , освен да си мечтаеш , ама само това !!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тралала

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ма долара 94 цента, бе. Не разбрах какво си написал даже. Какво и как се сменя променя ли факта, че гледаш китайски отпадък за 250 бона?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тралала":

    Не знам какво китайско видя в продукт на Епъл и Тесла , че дори и Волво , нищо че собственика му е китайски !! И пак повтарям , караваните от този клас са почти без изключение на същата или ПО-ВИСОКА цена !! И то без допълнително задвижване , батерия и солари , което я прави практически автономна !!! Случайно минава ли ти през междуушието , че тази каравана освен че изобщо не и трябва външно захранване с ток и вода , щото тока си го произвежда сама , а филтри за обратна осмоза със електрическо захранване се продава във всеки хипермаркет и от всеки гьол правят почти дестилирана вода , при положение че имаш захранването !! Нещо повече , тази каравана след само 3-4 дена престой ще зареди и електромобила освен собствената си батерия , а и същото може да прави и в къщи , просто вечер включваш колата в нея и БЕЗПЛАТНИЯ ток , който е произвела през деня се прехвърля в колата !! И т.н. , ама знам че за тебе тунджата е незаменима , хахахах !!
  • 6 Бухаха

    0 0 Отговор
    Самоходни каравани, у наше село им викат кемпери. Американските коптори в ЕУ са скъпи, заради транспорта и митата, но са нискокачествени. Движението по европейските пътища и пътченца е предизвикателство. Е, тук-там има някой мазохист.
  • 7 емил

    1 0 Отговор
    В рекламата има един бял и с Азиатски произход но как така няма черен негър и трябваше да има и един трансгенен изглежда пропусналии то сериозен пропуск защото от 1993 година насам задължително винаги трябва да има един чернокож- негър и никога да не играе отрицателна роля винаги положителен - според тогавашният Закон вярвам наскоро ще
    включат някой гей или трансгенен , задължително да ги има в рекламите.
  • 8 опаа

    0 0 Отговор
    апълкаджията пита: влизат ли в цената гуми и теглич