Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 16:59 1 923 3

Apple показа новите си лаптопи

  • apple-
  • mac-
  • macbook-
  • iphone

Те пристигат в размер от 14 и 16 инча

Apple показа новите си лаптопи  - 1

Apple проведе есенното си събитие, което представи пред широката публика нови лаптопи MacBook. Устройствата пристигат в размер от 14 и 16 инча, като първото от тях вече замества „базовия“ модел с 14 инча, който бе наличен до момента.

Главната новост при лаптопите е новият чип на Apple – M3, който обещава много по-добро справяне с ежедневните задачи. Лаптопите пристигат с нов екран с Liquid Retina XDR дисплей, който би трябвало да е с 20% по-светъл от преди. Нови за базовите варианти са и рамките на дисплея, които вече са по-тънки.

Базовият M3 има осемядрен процесор, като един клъстер от четири е за производителност, а другите четири - за ефективност. Графичният процесор има нова архитектура и 10 ядра и обещава да бъде 65% по-бърз от М1. Той поддържа до 24 GB RAM памет. M3 Pro се предлага с 12-ядрен процесор и 18-ядрен графичен процесор, който е с 40% по-бърз от M1 Pro. Поддържа до 36 GB RAM. Истинската мощ на Apple в линията е M3 Max - 16-ядрен процесор, 40-ядрен графичен процесор и поддръжка на до 128 GB RAM памет. Чипът е с 50% по-бърз от М1 Max, а само графиката е с 80% по-добра производителност.

Apple заяви, че 16-инчовият MacBook Pro с чип M3 Pro трябва да работи 22 часа с едно зареждане. По-малките 14-инчовите версии са с по-малки батерии, така че този резултат вероятно ще бъде по-нисък, а вариантите с M3 Max също ще намалят живота на батерията. Лаптопите пристигат с три Thunderbolt 14 порта, HDMI порт, четец за SD карти и порт за зареждане. Базовата версия пристига с 8GB RAM и 512GB място за съхранение, а върхът е 48GB RAM памет и 1TB място за съхранение. Наличен е и нов черен цвят.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорда

    8 3 Отговор
    Взимам го веднага ! Така ще си чатя с хомота от цял свят със скоростта на светлината...
  • 2 Сатана Z

    4 3 Отговор
    М3 си е класически М2 на стероиди.
    не плащайте повече, базовият модел m2 pro е достатъчен за много хора. ще се изненадате колко далеч могат да ви отведат 16gb ram с ефективността на m2 и macOS
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.