Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 17:50 1 259 4

Apple признава, че CarPlay може да не работи добре с адаптер при iPhone 15

  • apple-
  • iphone-
  • ios-
  • carplay

Решението е нов кабел

Apple признава, че CarPlay може да не работи добре с адаптер при iPhone 15 - 1

Преминаването към USB-C на новия iPhone дойде след като Европейският съюз прие нови разпоредби, според които технологичните компании, продаващи продукти на континента, трябва да оборудват устройствата си с този универсален порт. Новите изисквания влизат в сила през 2024 г., но Apple не искаше да чака до последния момент, затова iPhone 15 идва с USB-C.

Преходът би трябвало да направи зареждането и трансфера на данни по-улеснени, тъй като USB-C е широко използван адаптер. ЕС твърди, че това в крайна сметка ще намали електронните отпадъци, тъй като на потребителите вече няма да се налага да се сдобиват с кабел за всяко устройство, което притежават.

Кабелите, вероятно много хора могат да намерят вкъщи, са голям проблем в света на CarPlay. Тъй като някои USB-C кабели поддържат само зареждане, много хора се оказаха затруднени с CarPlay, тъй като приложението не успяваше да се зареди, след като iPhone 15 беше свързан към автомобила.

Ето защо много хора, които не можеха да стартират CarPlay с USB-C кабели, преминаха към адаптери. Apple има адаптер от UBS-C към Lightning, който позволява на водачите да използват стария Lightning кабел, съвместим с iPhone 14 и по-стари. Те са сигурни, че тези кабели работят, така че използването на адаптер елиминира вероятността кабелът да не сработи с CarPlay.

В крайна сметка технологичният гигант обяснява, че връзката с CarPlay е по-стабилна при "директна връзка с кабел от USB-A към USB-C", като посочва на потребителите кабела Belkin от USB-A към USB-C, наличен в Apple Store. Apple не разполага със собствен кабел, но продава кабел Belkin, за да отстрани този недостатък след дебюта на iPhone 15.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как

    5 0 Отговор
    Така сега?!? =) Абе изкупете им останалите им адаптерчета че имат бая на склад иначе кво да ги правят? Да се вътрят ли? По-добре е вас да ви ...вътрят =)
  • 2 Чист българин (много бял)

    0 3 Отговор
    Харесвам само Хандроид, защото той не е правен от краварите.

    Коментиран от #3

  • 3 Харесвам

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чист българин (много бял)":

    Андроид главно, защото ми дава индивидуалност и свобода. Не обичам да ми диктуват и да ми "чертаят пътя" .. и въобще някой да мисли вместо мен кое е най-доброто. Падарите някъде другаде

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.