Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 12:41 1 311 2

Високоскоростен лонгборд, който се сгъва за миг (ВИДЕО)

  • лонгборд-
  • джаджи

Иновацията се нарича F4U

Високоскоростен лонгборд, който се сгъва за миг (ВИДЕО) - 1

Corsair Longboards представи електрическия лонгборд F4U в платформата за групово финансиране Indiegogo, който може да се сгъне наполовина с едно просто движение. И това при положение, че ускорението му достига почти петдесет километра в час.

F4U има дъска от ламиниран канадски клен от две части и алуминиева панта 6061 T-6 за допълнителна здравина. Заключващият механизъм е изработен от хром-молибденова стомана.

Високоскоростен лонгборд, който се сгъва за миг (ВИДЕО)

Когато собственикът иска да сгъне дъската след каране, всичко, което трябва да направи, е да стъпи на опашката, за да повдигне носа на дъската, след това да хване дръжката на носа и да дръпне силно назад. Това ще накара задната част на дъската да се преобърне и сгъне, заключвайки се към предната част. Трансформацията отнема няколко секунди и може да се извърши с една ръка.

Що се отнася до данните за мощността, F4U има два 600 W мотора, които осигуряват движение с максимална скорост до 48 км/ч, а едно зареждане на 5200 mAh литиево-йонна батерия издържа за разстояние до 26 километра. Комплектът включва раница за транспортиране на дъската и полиуретанови колелца, които при желание могат да се сменят с други. Цените започват от $699, а след приключване на груповото финансиране лонгбордът ще струва $1 049.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Физика

    2 0 Отговор
    "Ускорението му достига почти петдесет километра в час". По физика имах отличен и в моменти като този когато прочета подобна глупост ми излизат мазоли на ушите. Ускорение е втора производна на времето или първа производна на скоростта. Времето се мери в секунди, скоростта в метри в секунда, а ускорението е метри в секунда на квадрат. Ама кой да знае, по-лесно е да дъни чалгата.

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Физика":

    Много си прав, друже !
    И мен много ме дразнят такива подобни лаишки изказвания.
    За съжаление голяма част от хората не правят разлика между ускорение и скорост. Неща от седми осми клас по физика, за на кой ли му пука за осми клас.