Last news in Fakti

11 Декември, 2023 12:28 1 698 3

Направи си сам: Евтин ъпгрейд на MacBook Pro

  • macbook pro-
  • ъпгрейд-
  • джаджи

Защитата на MacBook Pro се оказа ненадеждна

Направи си сам: Евтин ъпгрейд на MacBook Pro  - 1

Не е тайна, че технологията на Apple е почти невъзможна за модернизация. Но това състояние на нещата не важи за всички - и понякога ентусиастите намират начини да заобиколят досадните ограничения, определени от компанията. Потребител от социалната мрежа X под псевдонима lipilipsi доказва това на практика, като увеличи капацитета за съхранение на своя MacBook Pro осем пъти.

Инженерът, който взима MacBook Pro (M3) с 1 TB устройство, открива неизползвани контактни площадки за флаш памет на дънната платка на лаптопа. Той премахва оригиналния NAND чип и запоява четири нови по 2 TB.

Направи си сам: Евтин ъпгрейд на MacBook Pro

Простото монтиране на SSD обаче не е достатъчно, защото macOS е предварително конфигурирана за определено количество памет. Ентусиастът прави някои модификации на операционната система, за да я накара да работи с новото устройство. По някаква причина обаче той все още не е публикувал съответните инструкции.

Източникът също не разкрива цената на 8 TB диск, но може да се предположи, че тя е значително по-малка от сумата, която Apple иска за подобна модификация на лаптоп. Възможно е инструкциите за сравнително достъпен „ъпгрейд“ на MacBook в крайна сметка да се появят в интернет.

Направи си сам: Евтин ъпгрейд на MacBook Pro


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 1 Отговор
    По-безмислена статия скоро не бях чел. Почваш да четеш за нещо, все пак "журналиста" е направил някакво "разследване" по темата ... и на края разбираш, че всъщност заключението е, че няма информация ...
  • 2 Хмм

    2 2 Отговор
    нещо не ви е верен календара за такава пъроаприлска шега
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.